Lauantain Pride-kulkueen päätteeksi varastettiin sateenkaarilippu, seuraavana päivänä Kouvolan kaupungintalon edustalla roikkuivat poltetun lipun rippeet

Lippu katosi kaupungintalon edestä Pride-kulkueen päätteeksi lauantaina kello 16 jälkeen. ”Niin kauan kun tällaista tehdään, Pride on merkityksellinen”, tapahtuman tuottaja Heli Koponen kommentoi.

Lukijan kuva

Kaupungintalon edustalla roikkui sunnuntai-aamuna sateenkaarilipun palaneet riekaleet.
Kaupungintalon edustalla roikkui sunnuntai-aamuna sateenkaarilipun palaneet riekaleet.

Pride-kulkuetta varten kaupungintalon edustalla liehunut sateenkaarilippu varastettiin tangostaan lauantai-iltapäivänä kello 16.10. Lipun katoamisesta kirjoitti vihreiden kuntapoliitikko Juha Huhtala ylläpitämässään Positiivisten ihmisten Kouvola -Facebook-ryhmässä.

Maanantaisessa päivityksessään Huhtala ilmoitti lippuvarkaiden tallentuneen kaupungintalon valvontakameran ja kehotti tekijöitä palauttamaan lipun Kouvolan kaupungin yhteispalvelupisteelle. Hiukan myöhemmin Huhtala julkaisi Facebook-ryhmässä kuvakaappauksen kaupungintalon valvontakameraan tallentuneesta videosta, jossa kolmen pojan kasvot oli peitetty näkyvistä.

— Julkaisin kuvan sitä kautta, sillä toivon, ettei heille tule isompaa harmia tuollaisesta hölmöilystä, Huhtala kommentoi.

— Olisi poikien tulevaisuuden kannalta parempi, että he palauttaisivat lipun ja sopisivat asian.

Kaupungintalon edustalla liehui poltettu lippu

Kouvolan kaupungintalon henkilökunnan mukaan valvontakameralle tallentuneista henkilöistä ei ole vielä saatu lisätietoja eikä lippua ole palautettu. Videotallenteen perusteella on kuitenkin mahdollista tunnistaa lippuvarkaiden henkilöllisyys.

Kouvolan Sanomat vastaanotti lukijaltaan kuvia kaupungintalolla roikkuneesta lipusta, jonka ohi hän oli kävellyt sunnuntai-aamuna.

— Surullinen sateenkaaribanneri sinnitteli sunnuntaiaamuna Kouvolan kaupungintalon etupihalla. Se oli kärvennetty oikein hartaasti ja monesta kohtaa, lukija kommentoi.

Kaupungintalolla ei vielä tiistaina oltu tietoisia siitä, että lippu olisi mahdollisesti poltettu. Kouvolan tilapalveluyksikkö on tehnyt varkaudesta rikosilmoituksen.

Pride-kulkueen tarpeellisuus vahvistui

Pride-tapahtuman tuottaja Heli Koponen sai tietää lipun puuttumisesta tapahtuman aikana sosiaalisen median kautta. Hän kommentoi asiaa tiistaina päivällä.

— Joku ilmoitti lippuun liittyvään Facebook-päivitykseeni, että tangosta roikkuu vain naru. Pyysin asiasta selvitystä, mutta varkaudesta sain tietää vasta äskettäin. Tämä on todella sääli, eikä mikään ensimmäinen kerta kun näin käy. Myös Oulun Pride-kulkueesta varastettiin tänä vuonna sateenkaarilippu.

Koponen kertoo Kouvolan kaupungin hankkineen lipun omasta aloitteestaan. Priden kannalta ilkivalta tarkoittaa hänen mukaansa kuitenkin sitä, että kulkue on edelleen merkityksellinen ja aiheellinen. Tapaus ei vaikuta tulevaisuuden tapahtumajärjestelyihin.

— Niin kauan kuin asia jaksaa ihmisiä hiertää, järjestämme tapahtuman ja marssimme sen puolesta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset