Uutta musiikkia tekevä Norma John esiintyy elokuussa Kuusankoskella

AOP/Pelle T Nilsson

Leena Tirronen, 33, ja Lasse Piirainen, 35, esiintyvät  akustisesti Kuusankoskella elokuussa.
Leena Tirronen, 33, ja Lasse Piirainen, 35, esiintyvät akustisesti Kuusankoskella elokuussa.

Leena Tirronen ja Lasse Piirainen ovat saaneet omien sanojensa mukaan rutkasti studiorusketusta.

Kouvolalaislähtöinen Norma John on nimittäin tehnyt euroviisujen jälkeen uutta musiikkia. Biisejä on syntynyt kymmenkunta, ja niitä jalostetaan parhaillaan eteenpäin.

— Tavoite on, että seuraava single ilmestyy elo-syyskuussa, Tirronen sanoo.

Yhtye on hankkinut avukseen kotimaisen tuottajan. Kaksikko ei halua vielä paljastaa tämän nimeä, koska studiosession päivää ei ole lyöty lukkoon.

— Päädyimme tuottajaan, koska ensimmäinen euroviisujen jälkeinen biisi on niin spesiaali. Haluamme singlen olevan radioystävällinen ja esittelevän bändistämme toisen puolen. Ulkopuolinen tuottaja voi myös freesiyttää omaa ajattelua, Piirainen sanoo.

Bändi on jo alustavasti valinnut tulevan sinkkubiisin. Se voi kuitenkin vielä muuttua prosessin aikana.

Levy ilmestynee ensi vuonna

Norma John esitti Kiovan euroviisuissa Blackbird-balladin. Uuteen musiikkiin on haettu vanhojen elementtien päälle jotain ihan muuta.

— Uusissa biiseissämme on hyvä melodia, aiempaa enemmän poljentoa ja elementtejä konemusiikista sekä skandinaavista kylmyyttä. Kappaleissa saattaa välillä paistaa aurinkokin, Piirainen sanoo ja naurahtaa.

Musiikki syntyy tutulla kaavalla: Tirronen kirjoittaa sanat, sävelen kaksikko tekee yhdessä. Tirronen on ajanut kesällä viikoittain Helsingin Kalasatamaan, jossa Piiraisella on työhuone.

— Sanat syntyvät aika fiilispohjalta. Saan inspiraatiota esimerkiksi leffoista ja kirjoista. Tekstit eivät ole aina omasta elämästäni, Tirrronen kertoo.

Norma Johnin päätavoite on levy, mutta albumilla ei ole vielä julkaisijaa. Ulkomaanmarkkinoille halajava yhtye tähyilee yhteistyökumppaneita kotimaan rajojen ulkopuolelta.

— Toivon, että pääsemme aloittamaan projektin loppuvuodesta. Levyn ilmestyminen menee todennäköisesti ensi vuoden puolelle, Piirainen sanoo.

Euroviisut toi tärkeitä kontakteja

Euroviisut oli Norma Johnille tärkeä etappi, vaikka bändi ei yltänyt finaaliin. Piiraisen mukaan kilpailun jälkeen yhtyeen ympärillä on ollut huomattavasti enemmän pöhinää ulkomailla kuin Suomessa.

— Euroviisut on tuonut meille hyviä, bändiä eteenpäin vieviä kontakteja. Varsinainen työ alkaa vasta tästä.

Norma John esiintyy ensi syksynä Varsovassa Puolassa ja Kölnissä Saksassa. Lisäksi bändi tekee musiikkia etänä Norjan euroviisuedustajan Jowstin kanssa. Tarkoituksena on saada julkaistuksi dj-tuottajan nimissä kappale, jossa kouvolalaisyhtye vierailee.

— Toisten projekteissa vierailu on hauskaa. Se rikastuttaa omaa tekemistä, Piirainen sanoo.

Bändi nähdään kesällä Kuusankoskella, sillä se heittää 18. elokuuta akustisen keikan Kymin huvilalla.

Ystävysten yhtye

Norma Johnin muodostavat Kouvolassa asuva laulaja Leena Tirronen ja kouvolalaislähtöinen kosketinsoittaja Lasse Piirainen.

Ystävykset perustivat indiebändin vuonna 2008.

Yhtye edusti Suomea euroviisuissa Kiovassa viime keväänä balladilla Blackbird.

Kappaleesta ilmestyi tällä viikolla remix-versio.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.