"Ärsyttää, että se romutetaan", veturin kunnostamista ehdottanut Miia Witting sanoi — Kaupunki selvittää, haluaako joku kunnostaa museoveturi Ruuhveltin, Mitä veturivanhukselle pitäisi tehdä? Vastaa kyselyyn täällä

Minne tai kuka veturin siirtää, sitä ei vielä tiedetä, vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell sanoo.

60-vuotisjuhliaan vuonna 2005 viettänyt Kouvolan Postimerkkikerho teetti Ruuhveltista postimerkin
60-vuotisjuhliaan vuonna 2005 viettänyt Kouvolan Postimerkkikerho teetti Ruuhveltista postimerkin

Kouvolan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että matkakeskuksen vieressä oleva museoveturi Ruuhveltti siirretään pois kunnostamatta.

— Meillä ei ole vielä päätöstä siitä, minne se siirretään tai kuka sen siirtää. Veturia ei tulla enää kunnostamaan, vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell.

Forsellin mukaan siirtäminenkään ei ole ilmaista.

— Keskustelemme ensin sellaisten tahojen kanssa, jotka voisivat sen kunnostaa omaan hyötykäyttöönsä. Tästä syystä kartoitamme vielä eri vaihtoehtoja sen suhteen.

Forsell esitti alun perin kaupunginhallitukselle, että tilapalvelu tilaa museoveturin kunnostuksen kuljetuksineen kouvolalaiselta Asfaltti-System oy:ltä. Veturi olisi kunnostettu vuosina 2019—2020 ja sijoitettu vitriiniin Halkotorin viereen suunniteltuun Pilkepuistoon. Kunnostuksen kokonaiskustannukset olisivat olleet 80 800 euroa.

"Veturin romuttaminen ärsyttää"

Kokoomuksen Miia Witting esitti, että veturi jätetään paikoilleen ja kaupunki selvittää mahdollisuutta kunnostaa se talkootyöllä. Muutosesitys raukesi, koska kukaan ei kannattanut sitä.

Katja Juurikko

Ruuhveltti on vuosikymmenien saatossa päässyt huonoon kuntoon.
Ruuhveltti on vuosikymmenien saatossa päässyt huonoon kuntoon.

— Veturi on työn ja toimeliaisuuden symboli. Ärsyttää, että se romutetaan, Witting sanoi kokouksen jälkeen.

Vs. kaupunginjohtaja muutti keskustelun aikana alkuperäistä esitystään niin, että höyryveturi siirretään pois kunnostamatta. Witting jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Museoveturi on ollut Kouvolan rautatieasemalla vuodesta 1970. Kouvolan rautatieläiset siirsivät kunnostetun Pikku-Jumbo-museoveturin asemalle Riihimäki—Pietari-radan satavuotismuistoksi.

Vuonna 1973 Veturi nimettiin Ruuhveltiksi Kouvolan pitkäaikaisen kaupunginjohtajan Eino Brofeldtin kunniaksi.

Mitä Ruuhveltille pitäisi sinun mielestäsi tehdä? Vastaa kyselyyn.

Juttuun täydennetty Forsellin kommentti hyötykäyttöön kunnostamisesta kello 12.26.

Luetuimmat