KooKoon sankari Mikko Virtanen viimeisteli kolme kertaa peräkkäin rankkarikisassa

mMoises Garibay

Kultakypärä Josh Green viimeisteli KooKoon avausmaalin aivan JYPin Tuomas Tarkin nenän alta.

Jääkiekko on maalintekopeli. Tämän totuuden joutui nielemään varsin karvaasti Jyväskylän JYP keskiviikkoiltana Kouvolan Sumulaaksossa, jossa KooKoo vei lopulta kaksi liigapistettä voittolaukauksilla 3—2 (0—1, 2—0, 0—1, 0—0, 1—0).

KooKoon sankari oli 12. liigapelinsä pelannut Mikko Virtanen, joka viimeisteli varsinaisella peliajalla kauden neljännen maalinsa ja upotti rankkarikisassa kolme maalia peräkkäin JYPin Tuomas TaToista sankarin viittaa voi asetella helposti maalivahti Juha Järvenpään harteille. Järvenpää kannatteli KooKoon jatkoajalle ja rankkarikisaan ja torjui ottelussa 40 kertaa.

KooKoo oli keskiviikkona jo 20. kerran jatkoajalla tällä kaudella. Voitto rankkarikisassa nosti kouvolalaiset Ässien kanssa tasapisteisiin pudotuspeliviivan alle ja kahden pisteen päähän yläpuolella olevasta Vaasan Sportista.

Ottelun ensimmäinen erä oli takuulla yksi liigakauden epätasaisimmista ja oli lähes ihme, että KooKoo selvisi tauolle vain yhden maalin tappioasemassa.

JYPin avausmaali syntyi erän puolivälissä. Mikko Kalteva viimeisteli Joonas Nättisen ja Anssi Löfmanin syötöistä. Laukaukset kirjattiin ennen maalin syntymistä jyväskyläläisille peräti 21—0!

Maalilla Juha Järvenpää piti 19 torjunnalla paniikissa ollutta KooKoota pystyssä koko avauserän. JYP laukoi erässä uskomattomat 36 kertaa.

Mutta jääkiekko-ottelussa voi näköjään tapahtua mitä vaan ja toisen erän alussa JYPin ote lipesi. Täysin altavastaajana ollut KooKoo pääsi peliin kiinni ja jyväskyläläisten harmiksi tuli vielä tasoihin ylivoimalla Ryan Glennin istuessa 2+10-minuutin rangaistusta Jan-Mikael Juutilaisen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Juutilainen loukkaantui Glennin taklauksesta, eikä pelannut enää ottelussa.

Josh Green nosti Juha-Pekka Haatajan siniviivalta laukoman kiekon JYP-maalin kattoon aivan Tuomas Tarkin edestä. Ryan O’Connorille merkittiin bonuspiste.

Erän viisi viimeistä minuuttia näyttivät taas olevan JYPin heiniä, mutta onnetar näytti hylänneen joukkueen täydellisesti. KooKoo-kasvatti Virtanen siirsi kotijoukkueen 2—1-johtoon maalin takakulmalta. Maalille vahvan nousun tehnyt Jarkko Malinen ja Matthew Watkins merkittiin syöttäjiksi.

Pelin juonen taas tuokioksi löytänyt JYP tuli tasoihin päätöserän alussa. Anssi Löfman viimeisteli 2—2 Jani Tuppuraisen ja Henri Kannisen hienon sommitelman jälkeen.

KooKoolle tarjottiin johtomaalia erän puolivälissä. Green ryösti kiekon JYPiltä punaviivalla ja siirsi sen eteenpäin Haatajalle. Haataja tarjoili maalin eteen Tuomas Huhtaselle, mutta tämä ei osunut tyhjään maaliin.

Jatkoajalla paras paikka oli yksin karkuun päässeellä O’Connorilla. KooKoo-pakki ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan Tarkkia.

Ottelun ratkaisuun tarvittiin peräti 12 rankkaria. KooKoosta onnistuivat Haataja ja itsevarmasti kolme putkeen viimeistellyt Virtanen.

JYPin Anssi Löfmanilla oli myös mahdollisuus samaan, mutta Järvenpää torjui ratkaisevan kolmannen yrityksen.

KooKoon alakerrasta oli keskiviikkona pois silmätulehduksen takia peruspakki Oscar Eklund. Ykkösketjun laidalta puuttui Anrei Hakulinen.

KooKoo jahtaa pudotuspelipaikkaa seuraavaksi lauantaina Tampereen Hakametsässä Tapparan vieraana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.