Kouvolan toimitilajohtajan hakua jatketaan kahdella viikolla – Hakemuksia tuli vain neljä

Toimitilajohtajan hakua jouduttiin jatkamaan edelliselläkin kerralla vuonna 2017.

Katja Juurikko

Kouvolan edellinen toimitilajohtaja Juha Jormanainen (vasemmalla) ja sisäilma-asiantuntija Reijo Pesonen osallistuivat koulujen kuntokartoituksiin vuonna 2019.
Kouvolan edellinen toimitilajohtaja Juha Jormanainen (vasemmalla) ja sisäilma-asiantuntija Reijo Pesonen osallistuivat koulujen kuntokartoituksiin vuonna 2019.

Kouvolan toimitilajohtajan paikkaa haki 18.11 mennessä neljä hakijaa. Kaupungin johto katsoi, että kaupungin edun kannalta kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita ei ollut vielä tarpeeksi.

Hakua jatketaan 3. joulukuuta saakka. Alun perin hakuaika olisi päättynyt torstaina 19. marraskuuta.

Uutta toimitilajohtajaa on haettu henkilöstöjohtaja Päivi Karhun mukaan perinteisiä kanavia pitkin, somessa ja ilmoituksilla.

– Emme ole käyttäneet headhunter-yrityksiä.

Toimitilajohtajan hakua jouduttiin jatkamaan myös vuonna 2017, kun varsinaisella hakuajalla ei tullut tarpeeksi hakemuksia.

– Saimme sitten tarpeeksi hyviä hakijoita, joista Juha Jormanainen tuli valituksi.

Karhu arvelee, että uusi toimitilajohtaja pääsee aloittamaan työssään aikaisintaan helmikuussa. Joulukuun alkupuoli kuluu hakijoiden haastattelemisessa.

Mahdolliset soveltuvuusarvioinnit siirtävät päätöksen tammikuun kaupunginhallitukseen.

– Uskon, että lisää hakemuksia on tulossa.

Toimitilajohtaja vastaa Kouvolan kaupungin tilapalvelujen johtamisesta, rakennuttamisesta ja projektijohtamisesta. Lisäksi hän osallistuu kaupungin kärkihankkeiden toteuttamiseen.

Hakuilmoituksessa hakijalta odotetaan laaja-alaista kokemusta rakennuttamisesta, projekti- ja kiinteistöjohtamisesta sekä kiinteistöomaisuuden hallinnan kehittämisestä. Hakijalta edellytetään hyviä yhteistyö- ja neuvottelutaitoja sekä kykyä hallita kokonaisuuksia ja toimia erilaisissa verkostoissa.

Lisäksi tehtävässä edellytetään osaamista rakennusten elinkaaritaloudesta, sopimusosaamisesta ja hankintalainsäädännöstä.

Lopuksi ilmoituksessa vaaditaan hakijalta hyvää paineensietokykyä, talousosaamista ja organisointitaitoja.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito.

Virastaan väistyvä toimitilajohtaja Juha Jormanainen valittiin syksyllä Senaatti-kiinteistöjen uudeksi investointipäälliköksi Hän aloitti uudessa työssään marraskuun alussa.