Klikinsäästäjä julkaisi mobiilisovelluksen — vuorokaudessa tuhat halukasta testaajaa

Jussi Lopperi

Klikinsäästäjä valittiin helmikuussa Vuoden someilmiöksi. Palkinnon ottivat vastaan perustajat Deniz Kaya, Markus Hav, Tom Himanen ja Lauri Skön.
Klikinsäästäjä valittiin helmikuussa Vuoden someilmiöksi. Palkinnon ottivat vastaan perustajat Deniz Kaya, Markus Hav, Tom Himanen ja Lauri Skön.

Kouvolalaismiesten Facebookiin perustaman Klikinsäästäjän ideaa sovelletaan uudessa mobiilisovelluksessa.

Klikinsäästäjän ylläpitäjät julkaisivat tiistaina Momentum-sovelluksen, joka seuloo uutisvirrasta pois klikkiotsikoita eli otsikoita, joilla pyritään houkuttelemaan klikkauksia jättämällä otsikon takana olevan uutisen sisältö arvoitukseksi.

Sovellus kokoaa yhteen uutisia suurimpien sanomalehtien ja tv-kanavien verkkosivuilta. Jos käyttäjä pitää jotakin otsikkoa klikkiotsikkona, hän voi ehdottaa tilalle selkeämpää otsikkoa. Mikäli muut käyttäjät äänestävät tämän otsikon alkuperäistä paremmaksi, se korvaa sovelluksessa otsikkolistalla alkuperäisen.

Sovellus näyttää käyttäjälleen kohdennettuja mainoksia. Klikinsäästäjän perustajan Lauri Skönin mukaan ideana on parantaa mainontaa.

— Kun klikkausotsikkoa klikataan, kenelläkään ei ole käsitystä, miksi klikkaus tapahtui. Klikkausotsikoiden poistamisen jälkeen käyttäjän kiinnostuksen kohteita on mahdollista analysoida tarkemmin.

Sovelluksen sisäiset mainokset voi halutessaan kytkeä pois, mutta Skön uskoo käyttäjien pitävän kohdennettua mainontaa tervetulleena.

— Uskon ihmisten ymmärtävän, että hyvä mainostus pitää laatujournalismia yllä.

Momentum on parhaillaan testikäytössä. Testaajaksi voi ilmoittautua osoitteessa klikinsaastaja.fi.

Skön kertoo halukkaita testaajia olevan jo yli tuhat, paljon enemmän kuin tekijät odottivat. Yleisesti saataville sovellus tulee testivaiheen jälkeen muutaman kuukauden kuluttua.

Klikinsäästäjä Facebookissa

Kimmo Puhakka

Kimmo Puhakka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet