Kymi Ringin rahoituksen varmistuminen käynnistää myös valtatie 12:n tieremontin — Liikenne hoituu poikkeusjärjestelyin, jos MotoGP:tä kisataan jo vuonna 2019

Liikenne- ja viestintäministeriön osastopäällikkö ei näe tiehankkeen aloitukselle mitään estettä. Kymi Ringin rahoitus varmistui juuri ajallaan, sillä urakkasopimukset olisivat rauenneet maaliskuun lopussa.

Lukas Pearsall

Eduskunta hyväksyi viime kesänä Tillolan ja Keltin välisen tieosuuden kunnostamiseen 14 miljoonaa euroa. Kuva on toukokuulta 2017.
Eduskunta hyväksyi viime kesänä Tillolan ja Keltin välisen tieosuuden kunnostamiseen 14 miljoonaa euroa. Kuva on toukokuulta 2017.

Liikenne- ja viestintäministeriön osastopäällikön Mikael Nybergin mukaan Kymi Ringin nytkähtäminen eteenpäin mahdollistaa myös valtatie 12:n perusparannuksen välillä Tillola-Keltti. Töiden aloituksen tarkasta ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

— Valtatie 12:n tieremontille ei ole enää mitään estettä. Hankkeen eteneminen on nyt varmistunut. Perusparannukseen liittyvät urakat on kilpailutettu, ja sen tekemiseen on varattu määrärahat vuoden 2018 talousarviossa.

Eduskunta myönsi viime kesänä tieremonttia varten ehdollisen 14 miljoonan euron määrärahan. Hankkeesta vastaava Liikennevirasto on odottanut kuumeisesti tietoa rahoituksesta, koska tieremontin urakkatarjousten eräpäivä on maaliskuun lopussa.

Liikenneviraston projektijohtaja Lars Westermark kertoi Kouvolan Sanomille 12. maaliskuuta, että perusparannushanke on mahdollista saada valmiiksi vuoden 2019 loppuun mennessä. Westermarkin mukaan liikennejärjestelyt voidaan hoitaa tilapäisratkaisuille, jos Kymi Ringillä järjestetään MotoGP-viikonloppu jo sitä ennen.