Kymenlaakson keskussairaalan laajennuksen ensimmäinen osa on varustelua vaille valmis

Uuteen osaan muuttavat muun muassa äitiyspoliklinikka ja synnytykset sekä leikkaussalit, tehohoito ja päivystys.

Kymsote

Tältä näyttää Kymenlaakson keskussairaalaan uusi G-osa.
Tältä näyttää Kymenlaakson keskussairaalaan uusi G-osa.

Kymenlaakson keskussairaalan G-osan rakennustyöt on saatu valmiiksi. Skanska Talonrakennus oy luovutti rakennukset perjantaina Carea-Sairaalat oy:lle.

G-osa on sairaalan laajennuksen ja peruskorjauksen ensimmäinen vaihe. Seuraavaksi G-osassa alkaa varustelu eli kalustaminen ja laitteiden asennus sekä kulunvalvonta- ja kutsujärjestelmät. Uusi osa otetaan sairaalakäyttöön kesällä.

Uuteen G-osaan muuttavat muun muassa päivystys, leikkaussalit, teho- ja valvontahoito, synnytykset, äitiyspoliklinikka ja välinehuolto.

Osana muuttoon valmistautumista järjestetään henkilökunnalle koulutusta. Koulutuksiin osallistuu henkilöstöstä noin 600 työntekijää.

Kymsote

Yksityiskohta G-osasta.
Yksityiskohta G-osasta.

Rakennuksella kahden vuoden takuu

Rakennuksen takuuaika on kaksi vuotta. Takuuaika alkaa luovutuspäivästä.

Rakennus vastaanotettiin virhe- ja puutelistoilla. Tämä on rakennusalalla yleinen toimintatapa.

– Sairaala on teknisesti niin monimutkainen laitos, että virhe- ja puutelistat ovat oikeassa laajuudessaan hyväksyttäviä. Loppuvaiheen koe- ja yhteiskäyttökokeissa ilmenee aina jotain säädettävää, Carea Sairaalat oy:n projektijohtaja Kai Heiskanen sanoo Kymsoten perjantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Uuden sairaalasiiven rakentamiseen on osallistunut noin 150 henkilöä. Heistä osa on Skanska Talonrakennuksen ja osa sivu- ja aliurakoitsijoiden työntekijöitä.