VR Track myydään norjalaisyhtiölle — yhtiöllä on Kouvolassa lähes 50 työntekijää

Kouvolan työntekijät suunnittelussa, kunnossapidossa ja rakentamisessa.

Katja Juurikko

VR Trackin Kouvolan työntekijät huolehtivat Kouvola-Luumäki-Vainikkala-välin kunnossapidosta.
VR Trackin Kouvolan työntekijät huolehtivat Kouvola-Luumäki-Vainikkala-välin kunnossapidosta.

Norjalainen NRC Group ostaa VR Track -yhtiön VR:ltä. Näin NRC:stä muodostuu Pohjoismaiden suurin raideinfraan keskittyvä yhtiö.

VR Trackilla on Kouvolassa noin 50 työntekijää suunnittelussa ja kunnossapidossa. Lisäksi VR Trackilla on rakentamispalveluita Kouvolassa.

— VR Trackin vastuulle kuuluu kunnossapito noin 100 kilometrin matkalla Kouvola-Luumäki-Vainikkala-välillä. Ratapihan kunnossapito on Destian vastuulla, VR Trackin viestintäpäällikkö Minttu Vilander kertoo.

Suunnittelutehtävissä Kouvolassa on noin 20 henkilöä. Heillä on projekteja ympäri Suomen. Kunnossapidossa työskentelee Kouvolassa 12 ja lisäksi Itä-Suomen sähkökunnossapidossa Kouvolassa noin 15 henkilöä, Vilander kertoo.

Uuteen yhtiöön yli 2450 työntekijää

VR Track on yhtiön mukaan yksi Suomen suurimmista infra-alan rakennusliikkeistä ja suunnittelutoimistoista. Uuden yhtiön palveluksessa tulee työskentelemään yli 2450 työntekijää ja sen vuosittainen liikevaihto tulee olemaan yli 600 miljoonaa euroa.

NRC Groupin pääkonttori sijaitsee Oslossa ja se on listattu Oslon pörssissä.

— Tavoitteemme muodostaa VR Trackistä johtava pohjoismainen raideinfratoimija toteutuu tämän järjestelyn kautta. NRC Groupin ja VR Trackin liiketoiminnat täydentävät toisiaan sekä maantieteellisesti että palvelujen osalta. Osana kauppahinnan maksua VR Groupista tulee NRC Groupin suurin omistaja, kertoo VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson tiedotteessa.

Juttua on päivitetty 16.10.2018 klo 12.19: Lisätty tieto, että VR Trackilla Kouvolassa työskentelee Itä-Suomen sähkökunnossapidossa noin 15 henkilöä.