Savonlinja irtisanoo 55 kuljettajaa ja 19 toimihenkilöä — Jos yhtiön suunnitelmat onnistuvat, kuljettajien irtisanomiset voidaan perua kesäkuussa

Irtisanomiset jakautuvat kaikkien toimipaikkojen kesken. Savonlinja aikoo panostaa kaukoliikenteeseen kaikesta huolimatta.

Savonlinja on irtisanomassa 74 työntekijää.  Jos yhtiö pärjää kilpailussa, irtisanomiset perutaan.
Savonlinja on irtisanomassa 74 työntekijää.  Jos yhtiö pärjää kilpailussa, irtisanomiset perutaan.

Linja-autoyhtiö Savonlinja on käynyt yhteistoimintaneuvottelut, jonka seurauksena yhtiö irtisanoo 55 linja-autonkuljettajaa ja 19 toimihenkilöä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Vaikka irtisanottuja on yhteensä 74, Savonlinjan liiketoimintajohtajan Harri Leskisen mukaan yt-neuvotteluissa on myös positiivinen vire.

Leskinen sanoo, että 55 kuljettajan irtisanominen on ehdollinen varotoimenpide. Kuljettajien irtisanomiset tullaan perumaan, jos mikkeliläisyhtiön toimenpiteet kannattavuuden parantamiseksi onnistuvat ja yhtiö pysyy tämänhetkisissä suunnitelmissa.

Kuljettajilla on pitkä irtisanomisaika, joten irtisanomiset tapahtuvat kesäkuun lopussa.

Jos kilpailu epäonnistuu tai jotain muuta yllättävää tapahtuu, irtisanomiset jäävät voimaan ja vähennys tapahtuu kesäkuun lopussa.

— Tulevaisuutta ei voi tietää. Kasvua haetaan, ja jos kasvu onnistuu niin toki tarvitsemme uutta henkilöstöä. Huhtikuun lopulla alkaa nähdä, ovatko meidän toimintamme purreet, Leskinen sanoo.

Leskinen sanoo, että irtisanomiset jakautuvat kaikkien toimipaikkojen kesken. Irtisanomiset koskevat alle kymmentä kuljettajaa joka toimipisteittäin.

Kilpailu kaukoliikenteessä kovenee

Vaikka kaukoliikenteen kilpailu kovenee, Leskinen sanoo, että sitä ei haluta jättää vain yhden liikennöitsijän varaan.

Moni kilpailija on myyty tai lopettanut, mutta siitä huolimatta Savonlinja panostaa tällä hetkellä kaukoliikenteen kilpailuun. Leskinen sanoo, että yhtiö saattaa jopa lisätä linjoja asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

— Kaukoliikennetoiminta ei todellakaan Savonlinjalta lopu.

Savonlinja varautuu ehdollisilla irtisanomisilla kannattavuuden heikkenemiseen.

Fuusioitumisella haetaan tehostumista

Toimihenkilön irtisanomiset ovat seurausta Savonlinjan tytäryhtiöiden fuusioitumisesta Savonlinja Oy:hyn. Savonlinja muuttuu yhdeksi toimijaksi. Muutos on yksi keino vastata kaukoliikenteen kovenevaan kilpailuun. Yhtiön toimintaa uudistetaan ja tehostetaan.

— Fuusioitumisen seurauksena häviää tiettyjä tehtäviä, joten sen takia irtisanomiset kohdistuu myös toimihenkilöihin, Leskinen sanoo.

Fuusioituminen aloitettiin viime vuonna ja toteutetaan loppuun tämän vuoden aikana.

Yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin vuoden 2018 lopulla ja ne päättyivät muutama viikko sitten helmikuun alussa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut