SDP:n kansanedustajat Kouvolassa: Kaikki puolueet mukaan liikenneverkon valmisteluun

Jussi Lopperi

SDP:n kansanedustajat ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenet Katja Taimela (vasemmalla), Suna Kymäläinen ja Satu Taavitsainen kävivät torstaina Kouvolassa. Vierailu päättyi Hansassa järjestettyyn keskustelutilaisuuteen.

Parlamentaarisen liikennetyöryhmän perustaminen saa kannatusta SDP:n kansanedustajilta. Kouvolassa torstaina vierailleet Suna Kymäläinen, Satu Taavitsainen ja Katja Taimela moittivat hallitusta siitä, että tieverkon kunnossapitoon ei ole ohjattu tarpeeksi rahoitusta.

Kaikki kolme ovat myös eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäseniä.

— Ilman muuta kannatan sellaista valmistelua, jossa kaikki puolueet ovat yhdessä tekemässä töitä. Nyt ei ole olemassa ollenkaan liikennepoliittista ohjelmaa, ja se on suuri miinus, sanoo Taavitsainen.

Taimela uskoo, että parlamentaarinen työryhmä toisi liikenneverkon kehittämiseen pitkäjänteisyyttä.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) heitti tällä viikolla ilmoille ajatuksen sellaisen työryhmän perustamisesta, jossa olisi edustus kaikista eduskuntapuolueista. Myös liikennevaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (ps.) ehdotti Helsingin Sanomissa liikenneverkkoselvityksen palauttamista parlamentaariseen valmisteluun.

Keskustelu teiden ja rautateiden kunnosta on ajankohtainen, koska elinkeinoelämä tarvitsee toimivat liikenneyhteydet.

— Väylien pitää olla kunnossa, jotta voidaan ajatella uusia investointeja, sanoo Kymäläinen ja muistuttaa esimerkiksi UPM:n investoinneista Kuusankoskelle.

Koulutuspaikat ja hyvät liikenneyhteydet nousevat myös muiden paikallisten yritysten puheissa esiin, sanoo puolestaan Taavitsainen.

Tapani OIkku

Luetuimmat