Kasvomaskisuositus voidaan antaa mahdollisesti jo ensi viikolla

Jussi Lopperi

Kasvomaskisuositus voidaan antaa mahdollisesti jo ensi viikolla

Suomalaisille annetaan kasvomaskien käyttösuositus, jos koronatilanne huononee, sanoo sosiaali- ja terveyministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan suositus annetaan varmasti. Ministeriö katsoo, voiko se kohdentaa maskisuosituksia myös alueellisesti.

Varhilan mukaan kasvomaskien käyttöpakolle ei ole säädöspohjaa.

Varhila kiittelee, sitä että suomalaiset ovat noudattaneet viranomaisten suosituksia hyvin. Sen vuoksi koronanepidemian torjunta onnistui Suomessa keväällä hyvin.

Koronavirustilanne on kääntynyt Suomessa nousuun. Virallisesti toisen aallon alkamisajankohta voidaan määritellä vasta jälkikäteen tilastoista.

Virallinen etätyösuositus poistui 1.8., mutta ministeriö antoi vahvan suosituksen suosia etätöitä mahdollisuuksien mukaan. Yleisötilaisuuksien ja ravintoloiden rajoituksia pohditaan vielä uudestaan.

Valtioneuvoston on määrä päättää torstaina iltapäivällä uusista matkustusrajoituksista, jotka koskevat useita EU-maita, kerrotaan sisäministeriöstä. Maahantuloa Suomeen rajoitetaan, jos koronatapausten määrä ylittää kahdeksan tapausta 100 000 henkilöä kohti. Harkinnanvaraisesti rajana voidaan pitää kymmentä tapausta.

Tällä hetkellä uusia raja-arvot ylittäviä maita ovat muun muassa Belgia, Hollanti, Saksa ja Tanska. Edellisen kerran valtioneuvosto päätti rajoitusten palauttamisesta kaksi viikkoa sitten.

Uusimmat uutiset