Superviikonloput täyttävät Kouvolan hotellit ja mökit — majoitusta tarjotaan vaikka leikkimökistä

Jussi Lopperi

Kymi GP ja muut isot tapahtumat tuovat Kouvolan seudulle paljon vierailijoita, jotka tarvitsevat majoitusta. Joskus majapaikka voi olla niin sanotusti kiven alla.
Kymi GP ja muut isot tapahtumat tuovat Kouvolan seudulle paljon vierailijoita, jotka tarvitsevat majoitusta. Joskus majapaikka voi olla niin sanotusti kiven alla.

Kymi GP, KooKoo Piknik, Iitin musiikkijuhlat, Kouvolan Komia — ja niin edelleen. Kalenteri täyttyy taas kesätapahtumista, kuten Kouvolan Sanomien menovinkeistäkin voi huomata.

Isoja tapahtumia tulvivat kesäviikonloput panevat Kouvolan alueen majoituskapasiteetin koville. Kaikille ei aina löydy sijaa majatalosta.

Superviikonlopuiksi nimetyt tapahtumasumat tuovat Pohjois-Kymenlaaksoon tuhansia ihmisiä eri puolilta Suomea ja maailmaa. Majoitustilat ovat rajalliset: kesäviikonloppuisin joudutaan käännyttämään tulijoita vastaanotosta ja keksimään tilapäisratkaisuja.

Väkisinkin päällekkäisyyksiä

Jaalassa sijaitsevan Keto-Mökit -mökkikylän yrittäjän Riika Kedon mukaan tapahtumatäyteisinä kesäviikonloppuina mökit ovat usein viimeistä paikkaa myöten täynnä. Ketään Keto ei haluaisi käännyttää pois.

— Harmittaa, jos joutuu tarjoamaan ei-oota. Kaikenlaisia hätäratkaisuja yritetään kehittää.

Keto kertoo, että tulijoille on muun puutteessa järjestetty yösija saunamökeistä ja jopa lasten leikkimökistä. Halukkaat ovat saaneet luvan telttailla mökkikylän alueella, kun mökit ovat olleet varattuja.

Samaa ovat Kedon mukaan sanoneet seudun muut mökkiyrittäjät. Tapahtumien päällekkäisyys tuskin kuitenkaan on vältettävissä.

— Kesäviikonloppuina kaikilla on ruuhkaa. Toivoisi, että tapahtumajärjestäjät miettisivät näitä päällekkäisyyksiä. On silti ymmärrettävää, että niitä on väkisinkin samoina viikonloppuina.

Kedon käsitys on, että nykyään majoituksen varaaminen jää entistä myöhempään.

— Jos tietää tulevansa johonkin tapahtumaan, kannattaa olla ajoissa liikkeellä majoituksen varaamisen suhteen.

Hotelleilla hyvä käyttöaste

Kouvolan hotellien käyttöaste on niin ikään kovaa luokkaa superviikonloppuina.

Hotelli Cumuluksen vastaanotosta kerrotaan huoneiden olevan lauantaina täynnä, kuten oli viime viikonloppunakin. Samoin on toisessa suuressa, hotelli Vaakunassa.

— Lauantai on täynnä, kuten oli myös viikko sitten. Oikeastaan kesäkuun alkupuolella on kaiken kaikkiaan ollut erittäin hyvä käyttöaste, Vaakunan vuoropäällikkö Päivi Kanerva sanoo.

Saman hän on kuullut kollegoiltaan muista hotelleista, kun on yrittänyt varata Vaakunaan tuleville asiakkaille huonetta muualta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.