Luontoretki, leikkejä ja jenkkiautoja — katso, mitä Kouvolassa tapahtuu viikonloppuna

Lukas Pearsall

Myllypuron puronvarsilehto on hyvä retkikohde.

Kouvolan jäähallin ympäristössä järjestetään lauantaina koko perheen leikkipäivä, jossa leikitään perinneleikkejä, poljetaan polkuautoilla, puhallellaan jättisaippuakuplia ja elävöitetään kasvoja kasvomaalauksilla.

Tapahtuman takana on Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys, ja tilaisuus on osa Kympin nainen -tapahtumaa.

Ensi- ja turvakotiyhdistyksen työntekijät esittelevät yhdistyksen toimintaa paikan päällä. Infopisteellä myös jaetaan pipareita ja pillimehuja.

Kympin nainen -tapahtuman ohjelmassa on reippailun lisäksi muun muassa puistojoogaa ja räppäri Lc Nickin esiintyminen.

Kympin nainen 20.5. alkaen kello 12 ja koko perheen leikkipäivä alkaen kello 12.30 Kouvolan jäähallin ympäristössä.

Lavista ja talutusratsastusta Ratulassa

Ulkoilmasta voi nauttia lauantaina myös Ratulassa, jossa pidetään koko perheen kevättapahtuma. Ratulan seuratalon kannatusyhdistyksen järjestämän tilaisuuden ohjelmassa on muun muassa myyjäiset, kirppis, maksuton Lavis-tunti, talutusratsastusta ja vanhoja autoja.

Lisäksi myynnissä on muun muassa kukka-amppeleita, juustoja, käsitöitä, leivonnaisia, keramiikkaa ja kauneudenhoitotuotteita.

Koko perheen kevättapahtuma 20.5. klo 11–15 Ratulan seuratalossa, Ratulantie 625.

Jenkkiraudat tien päällä

Vanhat jenkkiraudat ja klassiset moottoripyörät tuovat silmäniloa maanteille lauantaina, kun kouvolalainen Old Street Cruisers järjestää ajokauden avajaiset.

Autoletka starttaa kello 16 Ossin tallin pihalta Kouvolan Rohtokalliontieltä ja suuntaa kohti Vuohijärven Kievari Kojamoa. Sieltä matka jatkuu takaisin Kouvolaan, Bar Downtowniin, jossa pidetään iltabileet. Ajoneuvoja voi bongata Kauppatorilta noin kello 18.

Downtownissa esiintyy illalla Yarr-Harr-yhtye. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ajokauden avajaiset 20.5. Kouvolassa.

Puronvarsilehtoon porukalla

Myllypuron puronvarsilehto on tutustumisen arvoinen paikka.

Pohjois-Kymen luonto järjestää sunnuntaina opastetun matkan lehtoon. Retkellä kävellään luontopolku päästä päähän ja tutustutaan rauhoitetun lehdon kasvistoon.

Luontoon lähdetään Kiehuvan päiväkodin luota kello 12. Oppaana onJukka Pehkonen.

Retki Myllypurolle 21.5. kello 12—14, Kiehuvan päiväkoti, Ojamaantie 6.

Kaatuneita muistetaan juhlalla Kouvolassa

Kaatuneitten muistopäivää vietetään sunnuntaina myös Kouvolassa. Tapahtuma alkaa jumalanpalveluksella Kouvolan keskuskirkossa kello 10. Sen jälkeen ohjelmassa ovat kunniavartio ja kello 11 seppeleenlasku Lääninhallituksen puistossa sankarivainajien patsaalla.

Juhlakahvit alkavat kaupungintalossa kello 11.30 ja varsinainen juhla kello 12.

Tilaisuudessa kuullaan puheita ja musiikkia. Puolustusvoimien tervehdyksen tuo eversti Pertti Kuokkanen. Musiikista vastaavat muun muassa Ahvion soittokunta ja Kouvolan naiskuoro.

Kaatuneitten muistopäivä 21.5.

Lisää tapahtumia Kouvolan Sanomien tapahtumakalenterissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.