Kouvolassa aloitetaan keräys vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseksi – Poikkeustila aiheuttaa isoja ongelmia pienituloisille

Lahjoitusvaroilla ostetaan ruokalahjakortteja ja tarvikkeita lapsiperheille.

Katja Juurikko

Kouvolassa aloitettiin keskiviikkona kouluruoan jakelu kotona opiskeleville peruskoululaisille. On tiedossa, etteivät kaikki lapset ole saaneet poikkeustilan aikana lämmintä ruokaa.
Kouvolassa aloitettiin keskiviikkona kouluruoan jakelu kotona opiskeleville peruskoululaisille. On tiedossa, etteivät kaikki lapset ole saaneet poikkeustilan aikana lämmintä ruokaa.

Kouvolassa aloitetaan tukikeräys, jonka tuotoilla hankitaan ruokaa ja tarvikkeita vähävaraisille kymenlaaksolaisille perheille. Keräyksen järjestävät Kouvolan kaupunki, Kymsote sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirit.

Viime vuoden tietojen mukaan 3 887 kotitaloutta sai Kouvolassa Kelan maksamaa perustoimeentulotukea. Näistä noin kymmenesosassa asui alle kouluikäisiä lapsia.

Koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi perheiden ruokakulut ovat kasvaneet, mikä aiheuttaa isoja ongelmia pienituloisille. Tilanne on hankala myös perheissä, joissa vanhemmat ovat joutuneet lomautetuiksi tai irtisanotuiksi.

Tilanteen helpottamiseksi Kouvola aloitti kouluruoan annosjakelun kotona opiskeleville peruskoululaisille 8. huhtikuuta.

Torstaina alkavan keräyksen lahjoituksilla ostetaan ruokalahjakortteja ja tarvikkeita, jotka toimitetaan Kymsoten kautta apua tarvitseville kymenlaaksolaisille lapsiperheille. Lahjoittaja voi halutessaan määritellä kaupungin tai kunnan, johon apu kohdistetaan.

Keräykseen voi osallistua maksamalla valitsemansa summan MLL Kaakkois-Suomen keräystilille FI98 5750 0120 4267 89. Viestikenttään kirjoitetaan sana "lahjoitus" ja mahdollinen toive kohdistamisesta. Keräyksellä on Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen lupa numero RA/2019/36/.

Luetuimmat