Koronavirus esti musiikkivierailujen järjestämisen vanhuksille ja taidekurssin pitämisen alakoululaisille – Kulttuurin lahjoitusrahaston avustuksen saaneista tapahtumista kaksi siirtymässä ensi vuoteen

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta päättää tapahtumien siirrosta keskiviikkona.

Katja Juurikko

Meijerin metsä -ympäristötaidenäyttely on ollut auki kesäkuusta lähtien. Esillä on muun muassa Sanna Majanderin Raakileet-teos. Arkistokuva.
Meijerin metsä -ympäristötaidenäyttely on ollut auki kesäkuusta lähtien. Esillä on muun muassa Sanna Majanderin Raakileet-teos. Arkistokuva.

Kouvolan kaupunki jakoi alkuvuodesta kulttuurin lahjoitusrahaston avustuksia viidelle kulttuuri- ja taidehankkeelle. Avustuksen saaneista kaksi, Jaalan Musiikki- ja monitaideyhdistys sekä Kulttuuriyhdistys Antares, pyytävät tapahtumien toteutuksen osittaista siirtämistä ensi vuodelle koronavirusepidemian vuoksi.

Kulttuuriyhdistys Antares sai avustuksen Meijerin metsä -ympäristötaidetapahtuman toteuttamiseen. Sitä varten yhdistyksen oli tarkoitus järjestää ympäristötaidekurssi Sippolan koulun viides- ja kuudesluokkalaisille, jossa olisi tehty taideteoksia tapahtumaan.

Meijerin metsä -tapahtuma järjestettiin, mutta koronatilanne esti taidekurssin järjestämisen, Kouvolan kaupungin tukipalvelukoordinaattori Leena Järvenmäki kertoo.

– Siirto koskee koululaisille tarkoitettua kurssia. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää samassa metsässä samantapainen näyttely ensi kesänä.

Jaalan Musiikki- ja monitaideyhdistys sai avustuksen Kulttuuria Kouvolan kylille ja kartanoille -toimintaan. Sen tarkoituksena oli tehdä muun muassa musiikkivierailuja vanhusten päiväkeskuksiin ja viedä kulttuuria Kouvolan kyliin.

– Käsittääkseni he ovat järjestäneet jo joitain tapahtumia tänä vuonna. Siirto heidän kohdallaan koskee musiikkivierailuja vanhusten hoivakodeissa, joihin ei tänä kesänä ollut mahdollista mennä, Järvenmäki kertoo.

Kaupunki jakoi ensimmäistä kertaa avustuksia kulttuurin lahjoitusrahastosta viime helmikuussa. Avustukset olivat suuruudeltaan 5 000 euroa. Niitä jaetaan rahastosta kerran valtuustokaudessa eli joka neljäs vuosi.

Lahjoitusrahaston sääntöjen mukaan selvitys avustuksen käytöstä on toimitettava seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä.

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta päättää tapahtumien siirtämisestä ensi vuodelle kokouksessaan keskiviikkona.