Lähiruokaa, salaattibaari ja evästä verkkokaupasta – Koivunevat ottavat maaliskuussa vetovastuun kolmesta K-marketista Kuusankoskella ja Korialla

Kauppiaspariskunta tulee Kouvolaan Järvenpäästä: Aiempi kauppias Mari Paalanen-Taskinen palaa juurilleen Woikantorin kauppiaaksi.

Kesko

K-kauppias Mika Koivuneva muuttaa kauppiaspuoliso Anne-Mari Koivunevan  ja kahden nuorimman tyttären kanssa Järvenpäästä Kouvolaan.
K-kauppias Mika Koivuneva muuttaa kauppiaspuoliso Anne-Mari Koivunevan ja kahden nuorimman tyttären kanssa Järvenpäästä Kouvolaan.

Mika ja Anne-Mari Koivuneva luotsaavat maaliskuun alusta alkaen kolmea eri K-kauppaa Kouvolassa. Kyse on Kuusankosken Väkevänkujan ja Valtakadun sekä Korian K-marketeista.

Kauppiasvastuu siirtyy Mika Koivunevalle, jonka mukaan ainakin Väkevänkujalle tulee salaattibaari.

– Take away -kahvipiste on tarkoitus saada kaikkiin kauppoihin. K-ryhmän ruokasovellus tulee niin ikään Väkevänkujalle, Koivuneva sanoo.

Aluksi kokeillaan Koivunevan mukaan ruoan tilausta noutoperiaatteella.

 Ruuhkavuosia elävät lapsiperheet hakevat pääkaupunkiseudulla hanakasti valmiita ruokakasseja. — Mika Koivuneva

– Ruuhkavuosia elävät lapsiperheet hakevat pääkaupunkiseudulla hanakasti valmiita ruokakasseja.

Tavoitteena on myös minimoida ruokahävikkiä.

– Yhteistyötä seurakunnan ruokajakelun kanssa jatketaan varmasti. Mahdollisesti rinnalle voi tulla ResQ tai vastaava sovellus.

Molemmat ovat suorittaneet K-ryhmän ruokakauppiasvalmennuksen vuonna 2011. Koivunevat toimivat K-kauppiaina Petäjävedellä vuosina 2012–2016. Viimeiset kolme vuotta kauppiaspari on työskennellyt useissa eri pääkaupunkiseudun K-kaupoissa. 

Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä kertoo, että edeltäjä Mari Paalanen-Taskinen halusi palata takaisin Woikantorin kauppiaaksi Kuusankoskelle. Aiemmin Paalanen-Taskinen toimi edellä mainittujen kolmen marketin kauppiaana.

Juttua korjattu 19.2.2020 kello 10:50. Korjattu K-market K-kaupaksi ja korjattu ruokakauppiasvalmennuksen ajankohta vuodeksi 2011.