Kouvola—Kotka-junat korvataan busseilla kahden viikon ajan Kotkan Hovinsaaressa tapahtuvien rakennustöiden vuoksi

VR toteuttaa bussikuljetuksilla kaikki tavallisesti ajettavat junavuorot, mutta niiden aikataulut sopeutetaan bussiliikenteelle sopiviksi.

Sari Tauru

Väylävieraston Kotkassa teettämien ratatöiden vuoksi Kouvolan ja Kotkan välinen junaliikenne korvataan busseilla kahden viikon ajan heinä-elokuun vaihteessa.
Väylävieraston Kotkassa teettämien ratatöiden vuoksi Kouvolan ja Kotkan välinen junaliikenne korvataan busseilla kahden viikon ajan heinä-elokuun vaihteessa.

VR korvaa Kouvolan ja Kotkan väliset junavuorot bussiyhteydellä heinä–elokuun vaihteessa Väyläviraston teettämien ratatöiden vuoksi. Kaikki junavuorot korvataan busseilla 29. heinäkuuta alkaen elokuun 11. päivään asti.

Kahden viikon katkos junaliikenteessä johtuu siitä, että Hovinsaareen rakennetaan pitkä kohtausraide, ja sinä aikana pääraide on poissa käytöstä. Tavaraliikenne pääsee silti kulkemaan ratapihan läpi Kymistä Mussaloon asti.

Osa junavuoroista korvataan busseilla myös syyskuun ja lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. 1. syyskuuta poistetaan Hovinsaaren tulosuunnan vanha vaihdeyhteys, jolloin junaliikenne on tilapäisesti poikki Kymin ja Hovinsaaren välillä. Lokakuun alussa otetaan käyttöön Hovinsaaren uusi turvalaitejärjestelmä, joten osa junavuoroista korvataan busseilla 6. lokakuuta.

VR toteuttaa bussikuljetuksilla kaikki tavallisesti ajettavat junavuorot, mutta niiden aikataulut sopeutetaan bussiliikenteelle sopiviksi. Bussiyhteydellä matkustusaika on hieman junan matkustusaikaa pidempi.

— Tämä ero on huomioitu myös lipunmyynnissä, ja asiakas näkee realistisen, bussien nopeuteen suhteutetun aikataulun jo lippua ostaessaan, kertoo Julia Stolp VR:n viestinnästä.

Korvaavat bussikuljetukset ottavat matkustajat kyytiin rautatieasemilta tai rautatiepysäkkejä korvaavilta bussipysäkeiltä. Tarkemmat tiedot bussien pysähdyspaikoista löytyvät VR:n verkkosivuilta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut