Mustalamminvuoren torni Repovedellä on suljettu — Metsähallitus asetti puurakenteisen tornin käyttökieltoon

Torni on rakennettu 1960-luvulla. Puistomestari Mikko Suosalmen mukaan se on suljettu varotoimena, kunnes kuntotarkastus saadaan tehtyä.

Moises Garibay

Repoveden nähtävyyksistä kaksi on jouduttu sulkemaan kesken kesälomakauden, mutta nähtävää ja reittejä riittää kansallispuistossa käytökielloista huolimatta.
Repoveden nähtävyyksistä kaksi on jouduttu sulkemaan kesken kesälomakauden, mutta nähtävää ja reittejä riittää kansallispuistossa käytökielloista huolimatta.

Mustalamminvuoren torni Repovedellä on suljettu toistaiseksi. Metsähallitus kertoo asiasta Luontoon.fi-sivuston ajankohtaista-osiossa.

Tornilla olevan kyltin mukaan Metsähallitus on sulkenut näkötornin varotoimena asiakasturvallisuuden takia, kunnes kuntotarkastus saadaan tehtyä. Torni laitettiin käyttökieltoon perjantaina.

Repovedellä sattui vaaratilanne sunnuntaina 1. heinäkuuta, kun Lapinsalmen riippusillan kiinnitysankkuri petti ja kalleellaan oleva silta suljettiin. Puistomestari Mikko Suosalmen mukaan tornin sulkeminen ei liity Lapinsalmen tapaukseen muuten kuin siten, että kansallispuiston kaikki kohteet on päätetty tarkistaa.

Mustalamminvuoren torniin ei myöskään liity mitään erityistä uhkaa tai romahtamisvaaraa.

— Se suljettiin yleisen turvallisuuden ja varmuuden vuoksi, Suosalmi sanoo.

Hänellä ei ole tietoa, milloin torni on viimeksi tarkastettu. Silmämääräistä tarkastusta puistossa tehdään jatkuvasti ja työntekijät käyvät paikkoja läpi, myös torniin kiivetään säännöllisesti.

Torni on Repoveden vanhin retkeilyyn liittyvä rakenne

Käyttökiellossa oleva puurakenteinen torni on tehty 1960-luvulla ja se on vanhin Repovedelle tehdyistä retkeilyyn liittyvistä rakenteista. Suosalmi muistelee, että torni olisi tehty 1968 eli se täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

Torni sijaitsee yhdellä Repoveden korkeimmista paikoista.

Tarkistuksen aikataulusta Suosalmella ei vielä ole tietoa, sillä kesälomakausi on meneillään. Sitäkään ei ole vielä päätetty, tuleeko tarkastaja talon sisältä eli Metsähallituksesta vai Kouvolan kaupungilta.

Riippusilta ja torni ovat Ketunlossin ohella Repoveden isoimmat ja näkyvimmät rakenteet. Lisäksi esimerkiksi Katajavuorelle on tehty rappusia, mutta muut rakenteet ovat lähinnä pitkospuita.

Metsähallituksen Luontopalvelut kertoi tänään myös tarkistavansa kaikki maan riippusillat elokuun loppuun mennessä.

Venekuljetukset Lapinsalmen yli alkavat lauantaina kello 10.