Katujuna saattaa puksutella pääkaupunkiseudulle pois uneliaasta Kouvolasta — Korian asuntomessuille lähteminen on vielä auki, liikennöitsijä Kari Väisänen sanoo

Nella kuskasi Espoossa teekkareita vapun alla. Matkustajia oli toistakymmentä tuhatta.

Katja Juurikko

Kouvolassa kiersi oranssi Nella neljä vuotta sitten.

Katujuna Nella teki vapun alla kahdeksan päivän kuljetusrupeaman Espoon Otaniemessä. Katujunan kyydissä kulki toistakymmentä tuhatta matkustajaa. Suurin osa heistä oli teekkareita. Ajatus katujunan siirtämisestä pääkaupunkiseudulle alkoi kiehtoa Autoyhtiöt K. Väisäsen liikennöitsijää.

— Espoossa suosio oli niin hyvä, että sinne siirtymistä voisi harkita. Kouvola on Espooseen nähden näivettynyt kaupunki. Kun Kouvolan keskustan liikkeet suljetaan kello 15, ketään ei ole sen jälkeen liikkeellä. Jotakin täällä pitäisi asian hyväksi tehdä, että Kouvolan keskusta vähän vilkastuisi, Kari Väisänen sanoo.

Toistaiseksi vain tilausajoja

Katujunan kesäsuunnitelmat ovat Väisäsen mukaan toistaiseksi avoinna. Yritys hoitaa ensin päätökseen luokkaretkien ja koulukuljetusten bussikyydit. Kesäkuun puoliväliin mennessä yhtiössä tehdään Väisäsen mukaan katujunaan liittyviä päätöksiä. Katujunan viemistä asuntomessuille Korialle Väisänen sanoo miettivänsä myös.

— Loppukevät on sen verran kiireinen, ettei mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen ole tehty.

Toistaiseksi katujunalla tehdään pelkästään tilausajoja. Viime kesänä katujunalla ajettiin pelkästään niitä. Junaa vuokrataan myös juhlakäyttöön.

Tilausajoja katujunalla oli viime kesänä Väisäsen mukaan kohtuullisesti. Junaa käyttävät paljon hoivakotien asukkaat. Heille hiljainen köröttely ja maisemien katselu sopii Väisäsen mukaan hyvin.

— Nytkin niille on kysyntää.

Luetuimmat