MyPa hankki hyökkäykseensä liigakokemusta — 30-vuotias Niko Ikävalko siirtyy Kotkasta

Jukka Karjalainen

Niko Ikävalko sorvasi sopimuksen MyPan kanssa.

Niko Ikävalko on MyPan tuorein pelaajahankinta. Kotkassa juniorikasvatuksensa saanut 185-senttinen hyökkääjä pelasi menneellä kaudella jalkapallon Ykköstä KTP:ssä.

Kausi oli Ikävalkolle, 30, vaikea loukkaantumisten takia. Hän pystyi pelaamaan vain seitsemässä ottelussa.

Ikävalkolla on liigakokemusta yhteensä 107 ottelun verran KooTeePeestä, Hakasta ja IFK Mariehamnista. Liigamaaleja hän on tehnyt 17. Hän on pelannut myös lyhyet pätkät Ykköstä TPV:ssä ja Kakkosta Susissa.

Ikävalkon tilastoista löytyy myös maaotteluita Suomen nuorten maajoukkueista.

Ikävalko oli ajatellut pysyvänsä Kotkassa, mutta sanoo olevansa nyt erittäin innostunut ja motivoitunut MyPa-siirrosta.

Joukkueemme on ensi kaudellakin nuori, joten olemme tietoisesti etsineet kokemusta ja johtajuutta. — Jukka Karjalainen

— Koen, että minulla on vielä tällä tasolla annettavaa ja pystyn tekemään maaleja ja auttamaan joukkuetta varsinkin hyökkäyspäässä. MyPalta löytyy hyviä hyökkääjiä jo omasta takaa, joten lähden taistelemaan pelipaikasta. Kiva haaste itselle tässä vaiheessa uraa, Ikävalko kertoo MyPan verkkosivuilla.

Karjalainen: Motivoitunut pelaaja

MyPan päävalmentajana jatkava Jukka Karjalainen kuvailee Ikävalkoa hyvin joukkueen näköiseksi pelaajaksi.

— Hän on tältä alueelta ja viime kausien jälkeen äärimmäisen motivoitunut. Hänellä tulee olemaan todella iso rooli joukkueessa ensi kaudella, Karjalainen painottaa.

Päävalmentaja odottaa, että Ikävalkon kokemus välittyy nuoreen joukkueeseen niin harjoituksissa, otteluissa kuin kentän ulkopuolella.

— Joukkueemme on ensi kaudellakin nuori, joten olemme tietoisesti etsineet kokemusta ja johtajuutta, Karjalainen sanoo.

MyPan pelaajista jatkosopimus on Jussi-Pekka Rämällä, Tomi Räikkösellä ja Veeti Tuomalalla. Karjalaisen mukaan seura julkaisee lisää sopimuksia lähiaikoina.

— Meillä on suullisesti sovittu asiat usean pelaajan kanssa. Ennen allekirjoituksia olemme odotelleet, kuinka asiat etenevät kentän ulkopuolella. Etsimme aktiivisesti uusia vahvistuksia etenkin puolustuspäähän, Karjalainen kertoo.

MyPan ensi kauden sarjatasosta ei ole vielä täyttä varmuutta. Seura on jättänyt lisenssihakemuksensa Ykköseen ja odottaa Palloliiton lisenssikomitean ratkaisua. MyPan lisäksi Kakkosen joukkueista lisenssihakemus pyydettiin niin ikään karsinnoissa pudonneelta Kokkolan GBK:lta.

Uusimmat uutiset