Marjoniementien jatkeella ei ajeta vielä tänä vuonna —  Pinnoitetyöt aloitetaan keväällä

Kauppalankatu avautuu kokonaisuudessaan loppuvuoden aikana. Ratamo-keskuksen pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin liittyvän parkkialueen rakentaminen aloitettiin Kauppalanraitin tuntumassa.

Katja Juurikko

Marjoniemen jatkeen tietyöt etenevät rakennuttajapäällikön ja urakoitsijan mukaan aikataulussa. Liikennöintiä jatkeen tieosuudella ei avata tämän vuoden puolella.
Marjoniemen jatkeen tietyöt etenevät rakennuttajapäällikön ja urakoitsijan mukaan aikataulussa. Liikennöintiä jatkeen tieosuudella ei avata tämän vuoden puolella.

Marjoniementien jatkeen tieosuus ei aukea liikenteelle vielä tämän vuoden puolella. Todennäköistä on, että työmaa hiljenee sydäntalveksi.

Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg kertoo, että urakan aikatauluun on suunniteltu töiden tauko talviajaksi.

Tauon tarkka aika riippuu paljon olosuhteista. Syksyllä urakkaa koetetaan tehdä mahdollisimman pitkälle.

— Riippuu miten paljon sellaista hommaa jää, jota voi tehdä talvella. Urakan viimeistelytyöt menevät varmasti keväälle.

Aikataulu pitää — valmista ensi syksynä

Rakennuttajapäällikkö Nybergin ja urakoitsija Graaniittirakennus Kallio oy:n työpäällikkö Antti Rämän mukaan työt ovat sujuneet aikataulussa.

Viime keväänä aloitettu tien rakentaminen alkoi maaperän vahvistamisella. Maaperään asennettiin yhteensä yli sadan kilometrin verran jykeviä, 70 senttimetriä halkaisijaltaan olevia betoniseospilareita.

— Stabiloitava alue kasvoi hieman suunniteltua suuremmaksi, mutta tämä ei missään tapauksessa uhkaa kokonaisaikataulua, kertoo Rämä.

Marjoniemen jatkeen kustannusarvio on 6 miljoonaa euroa. Nybergin mukaan kustannusarvio pitää.

— Kun kyseessä on tällainen haastava rakennuspaikka, on hyvä kuitenkin varautua yllätyksiin.

Maapohjan vahvistamisen jälkeen töitä on jatkettu massan vaihdolla. Turvetta on ajettu pois ja korvattu kantavalla maa-aineksella. Alunperin suunnitelmana oli ajaa soraa Kouvolan nykyiseltä lumenkaatopaikan lähistöltä vanhalta ratapenkalta. Näin ei kuitenkaan tehty.

— Vanhan ratapenkan maa oli tähän urakkaan käyttökelvotonta. Sieltä maata ei ajeta ollenkaan Marjoniementien jatkeelle, Nyberg sanoo.

Korvaava moreeni ja louhe ajetaan Tykkimäeltä.

Marjoniementien jatkeen vesihuollon rakentaminen on aloitettu syksyn aikana. Vesihuolto käsittää urakka-alueen vesijohtoasennuksia, jätevesi- ja sadevesiviemäröintitöitä.

Tämän vuoden puolella Marjoniementien jatkeella tehdään loppuun massan vaihto. Ennen talvitaukoa alueella tehdään vielä kadun pengerryksiä, kadun rakennekerroksia ja rakennetaan vesihuoltoa.

Nybergin mukaan työt jatkuvat keväällä rakennekerroksien viimeistelyllä. Keväällä alkavat myös jatkeen päällystys- ja vihertyöt.

Marjoniementien jatkeen rakennusurakan on määrä olla valmiina ensi vuoden syyskuussa.

Tietyöt päätökseen Kauppalankadulla loppuvuodesta

Kauppalankadulla Pistokadun kohdalla liikennettä ohjataan vielä tietyöliikennemerkein. Työmaan kohdalla on alennettu nopeusrajoitus ja molempiin suuntiin on auki yksi ajokaista. Nyt Kauppalankadulla tehdään kivetystöitä ja viimeistellään kadun valaisua. Kauppalankadun idän puoleisella kevyen liikenteen väylällä uusitaan pinnoite ja valaistus.

— Kauppalankadun osuus sekä Saumaväylä ja Palomäentie avataan liikenteelle kokonaisuudessaan loppuvuoden aikana, poislukien Marjoniementielle kääntyvät ajokaistat, Nyberg kertoo.

Katja Juurikko

Sähköasentaja Tommi Helkala teki katuvalojen asennustöitä Kauppalankadulla.
Sähköasentaja Tommi Helkala teki katuvalojen asennustöitä Kauppalankadulla.

Kauppalanraitin parkkialueen rakentaminen käyntiin

Kouvolan paloaseman taakse suunnitellun parkkialueen rakennustyöt ovat käynnistyneet työmaan aitaamisella. Puiden poistaminen alueelta alkaa marraskuussa. Alueelle ajetaan pohjamateriaaliksi betoni- ja kivimurskaa Kuusankoskenkoulun purkutyömaalta.

Parkkialueen rakentaminen liittyy Ratamo-keskuksen pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin.

— Töitä tehdään läpi vuoden ja valmista on alkukesästä, Nyberg kertoo.

Kauppalanraitin tuntumaan rakentuvan parkkialueen kustannusarvio on 500 000 euroa. Pysäköintitilaa alueelle tulee noin 200 autolle.

Katja Juurikko

Paloaseman taakse suunnitellun parkkialueen työt on aloitettu työmaan aitaamisella. Puiden poistaminen alueelta alkaa marraskuussa.
Paloaseman taakse suunnitellun parkkialueen työt on aloitettu työmaan aitaamisella. Puiden poistaminen alueelta alkaa marraskuussa.

Luetuimmat

Kommentoidut