Seuratalon tarjoilusta kiistaa Myllykoskella - ei uhkaa Aino Niemen esiintymistä

Uudestisyntyneen Myllykosken seuratalon piti palvella Mertaranta&Silén Oy:n järjestämien tapahtumien näyttämönä. Yrittäjät Jukka Silén (vasemmalla) ja Jasse Mertaranta olisivat halunneet anniskeluoikeudet kaikkiin talon tilaisuuksiin.

Eripura alkoholinmyynnistä on johtanut Myllykosken seuratalon iloisissa avajaistunnelmissa keväällä alkaneen yhteistyön kariutumiseen. Näkemysero ei kuitenkaan uhkaa syksyksi kaavailtuja tapahtumia.

Talon toimintaa vetämään perustetun Myllykosken Seuratalo Oy:n ja tapahtumajärjestäjä Mertaranta&Silén Oy:n välille on syntynyt juopa seuratalon tiloissa tarjottavan alkoholin anniskeluoikeuksista.

Neuvottelut käyty, ei nimiä paperiin

Mertaranta&Silén Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Silén sanoo, että askelmerkit oli jo asetettu.

— Neuvottelimme keväällä Myllykosken Seuratalo Oy:n kanssa avajaisten järjestämisestä. Siinä yhteydessä sovimme muun muassa anniskeluoikeudesta.

Silénin mielestä tuolloin vallitsi täysi yksimielisyys asiasta kaikkien osapuolien kesken, vaikkei kirjallisia sopimuksia tehty.

— Emme saaneet nimiä paperiin. Talon omistavaa yritystä johtava Juha Jokimies sanoi, ettei sopimuksia tarvita.

Neuvottelut käytiin Myllykosken Seuratalo Oy:n ja sen pääosakkaan, virolaisen Riverman Invest Oü:n sekä Mertaranta&Silén Oy:n kesken.

— Meillä oli alusta asti ehtona, että yrityksemme järjestää seuratalon tapahtumien alkoholijuomien anniskelun ja cateringin, Silén sanoo.

Yllättävä käänne

Silénin mukaan viime viikolla asiassa tapahtui yllättävä käänne.

Hän kertoo Myllykosken Seuratalo Oy:n ilmoittaneen, että yksityishenkilöiden järjestämissä tilaisuuksissa ihmisten pitää voida tuoda omat ruokansa ja juomansa seuratalon tiloihin.

— Ehdotuksen mukaan meillä olisi ollut yhdessä huoneessa sijaitsevassa baarissa anniskeluoikeudet, mutta yksityistilaisuuksiin ihmiset olisivat voineet tuoda alkoholia muihin tiloihin.

Silénin mielestä tällaisessa toimintatavassa liikutaan alkoholilain osalta harmaalla alueella, johon hänen edustamansa yritys ei halua sotkeutua.

— Jos joku sitten rikkoo sääntöjä, niin luvat lähtevät heti.

Syksyksi kaavaillut tapahtumat he silti järjestävät, eli esimerkiksi tangokuningatar Aino Niemi nähdään Myllykoskella 29. syyskuuta.

Omistaja ei kommentoi

Myllykosken Seuratalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Kupari kertoo itsekin yllättyneensä käänteestä.

— Meillä oli Mertaranta&Silén Productionsin kanssa asiat kaikin puolin sovittuna ja sopimus vain allekirjoituksia vailla. Sitten talon omistaja ilmoitti, ettei tämä käykään.

Hän on pahoillaan asiantilan äkillisestä muutoksesta.

— Harmittaa seuratalon ja paikkakunnan puolesta, kun kaavailtu pitkäjänteinen yhteistyö katkeaa heti kättelyssä.

Puhelimitse tavoitettu Juha Jokimies sanoi, ettei hän tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa julkisuudessa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.