Kahden viikon lakkouhka ilmassa: Lakkolistalla ovat myös UPM Kymin tehtaat Kuusankoskella, Stora Enson tehtaat Inkeroisissa, Halton Iitissä ja Schaefer Kalk Kouvolassa

Lakot alkaisivat tammikuun lopulla ja kestäisivät kaksi viikkoa.

Lukas Pearsall

Lakkolistalla ovat myös UPM Kymin tehtaat Kuusankoskella. Arkistokuva.
Lakkolistalla ovat myös UPM Kymin tehtaat Kuusankoskella. Arkistokuva.

Työntekijäjärjestöt Ammattiliitto Pro, Teollisuusliitto ja Paperiliitto uhkaavat kahden viikon työtaisteluilla 27. tammikuuta ja 9. helmikuuta välisenä aikana.

Useiden ammattiliittojen lakkouhka koskisi toteutuessaan laajasti myös Pohjois-Kymenlaakson yrityksiä.

Lakkolistalla ovat esimerkiksi UPM Kymin tehtaat Kuusankoskella, Stora Enson Anjalan tehtaat Inkeroisissa, Schaefer Kalk Kuusankoskella ja Haltonin tehdas Iitissä. Lakko vaikuttaisi myös Valmet Technologies oy:hyn ja ABB oy:hyn, jotka toimivat myös Kouvolassa.

Uhka koskee myös Andritzia Kotkassa ja Savonlinnassa, Outoteciä Lappeenrannassa, Metsä Boardia Joutsenossa ja Simpeleellä, Stora Ensoa Imatralla ja Sulzeria Kotkassa.

Lakot alkaisivat tammikuun lopulla ja kestäisivät kaksi viikkoa. Niiden piirissä olisi yhteensä noin 31 000 työntekijää koko maassa.

Kaikkien kolmen liiton piirissä uusien työehtosopimusten neuvotteluissa hiertää kysymys kilpailukykysopimuksen mukaisesta 24 lisätyötunnista.

Työntekijäjärjestöt haluavat niiden poistamista, mille työnantajaosapuolet eivät ole lämmenneet.

Täydennetty ABB:lla ja Valmet Technologiesilla kello 21.33. 

Uusimmat uutiset