Liukastelu ruuhkautti Poksin päivystyksen Kuusankoskella

Perjantain petollinen keli aiheutti kaatumisia, odotusaikojen venymistä ja hoitohenkilökunnalle ylitöitä.

Vesikelien vaihduttua pikkupakkaseksi jäätyivät pihat, jalkakäytävät ja pyörätiet iljanteisiksi. Se on aiheuttanut liukastumisia ja kaatumisia, mikä on näkynyt Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä.

— Perjantai oli sellainen liukastelupäivä, että päivystys ruuhkautui. Nyt tilanne on helpottanut, Poksin vastaava lääkäri Kimmo Salmio kertoo.

Syyksi perjantain petolliseen keliin Salmio epäilee pakkasen jäädyttämien pintojen päälle satanutta ohutta lumikerrosta. Päivystyksen odotusaikojen hän sanoo venyneen melkoisesti: iltavuorolaiset joutuivat jatkamaan hoitorupeamaansa ylitöinä.

— Arvioisin lonkalta, että liukastumisesta aiheutuneita tapauksia oli parikymmentä. Vammat ovat tyypillisiä nyrjähdyksiä, ruhjeita ja murtumia.

Kouvolan terveysasemalla Marjoniementiellä ei vastaavaa ruuhkapäivää ole liukkauden takia tullut, sanoo Attendo Kouvolan vastaava hoitaja Katja Ojala.

Ojalan mukaan terveysasemalla voidaan hoitaa vain nyrjähdyksiä ja muita lievempiä tapauksia.

— Meillä se ei samalla tavalla näy, koska ohjeistamme liukastumisissa loukkaantuneita menemään suoraan Poksin päivystykseen. Sieltä löytyvät tarvittavat laitteet jatkotoimiin, kuten röntgen, jota meillä ei ole.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet