Kokoomuksen Matti Lindholm aloittaa Joensuun Mailan toimitusjohtajana ja muuttaa Joensuuhun – Aikoo jatkaa tämän kauden loppuun Kouvolan kaupunginvaltuustossa

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Matti Lindholm ei näe ongelmaa siinä, että asuu eri paikkakunnalla kuin missä luottamustehtävät ovat. Puoluetoveri Jouko Leppänen on samaa mieltä.

Lumikki Haaja

Matti Lindholm on kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Kouvolassa.
Matti Lindholm on kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Kouvolassa.

Kouvolan kaupunginvaltuutettu ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Matti Lindholm muuttaa Kouvolasta Joensuuhun.

Lindholm, 27, siirtyy 1. lokakuuta alkaen pesäpalloseura Joensuun Mailan taustayhtiön Super-JoMa oy:n toimitusjohtajaksi. JoMan tiedotteen mukaan Lindholm aloittaa seuran palveluksessa jo 1.7. ja muuttaa Joensuuhun avopuolisonsa kanssa.

Lindholm kertoo Kouvolan Sanomille haluavansa jatkaa Kouvolan kuntapolitiikassa valtuustokauden loppuun eli ensi kevääseen.

– Tietysti se on ryhmän käsiteltävä asia, mutta henkilökohtaisesti en näe tässä ongelmaa. Joensuun ja Kouvolan välillä on hyvä tie ajaa edestakaisin.

Lindholm toimii kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtajana sekä Kymen jätelautakunnan puheenjohtajana. Valtuustoryhmän puheenjohtajana hän on toiminut tammikuusta 2019 lähtien.

Lindholmin mukaan kokoomusryhmä on tiennyt Joensuuhun muutosta noin kuukauden, mutta virallisia ryhmäkokouksia ei sen jälkeen ole pidetty.

Leppänen: Ei mitään ongelmaa kokoomusryhmän kannalta

Kaupunginvaltuuston ja Kouvolan kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jouko Leppänen ei näe ongelmaa siinä, että Lindholm jatkaisi luottamustehtävien hoitoa toiselta paikkakunnalta käsin.

– Meillä on kokoomuksen valtuustoryhmässä kaksi varapuheenjohtajaa. Toiseksi pesäpalloa pelataan kesällä, jolloin kunnallispolitiikka on pääasiassa tauolla.

Lindholm on lyhyen ajan sisällä toinen nuori kouvolalainen kokoomusvaikuttaja, joka jättää kaupungin töiden perässä. Syksyllä 2018 silloinen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jani Heikari jätti kaikki luottamustehtävät kesken valtuustokauden vedoten lisääntyneeseen työmäärään yrityksessään.

Leppänen ei ole trendistä huolissaan, mutta harmissaan.

– Totta kai joka puolueessa tarvitaan nuoria. Molemmat ovat olleet hyviä kokoomuslaisia ja nousukiidossa. Toisaalta pidän luonnollisena sitä, että lahjakas uraihminen menee eteenpäin. Aina se ura ei vaan löydy Kouvolasta.

Laji vaihtuu sujuvasti

Lindholm työskenteli keväästä 2014 lähtien KooKoon myynti- ja viestintäpäällikkönä. Vahvasti jääkiekkoihmiseksi profiloitunut Lindholm sanoo seuraavansa kaikkea urheilua.

– Lätkä on ollut tietysti työn puitteissa ykkösjuttu, mutta pesiskään ei ole vierasta maaperää.

Hän on tehnyt ennen KooKoo-pestiään töitä muun muassa Pesäpalloliitolle.

– Työhän on pitkälti samaa: tarjotaan urheiluelämyksiä yrityksille ja yksityishenkilöille.

Joensuun Maila on miesten puolustava Suomen mestari kahdelta edelliseltä kaudelta. Toissa keväänä finaalissa joensuulaisille taipui Kouvolan Pallonlyöjät.

– Toivotaan Koplalle menestystä. Minulle sopii oikein hyvin, että JoMa voittaa syksyllä Suomen mestaruuden ja KPL saa taas hopeaa.

Täydennetty Jouko Leppäsen kommenteilla kello 11.15.