Tiistain tuulenpuuskat vieneet sähköt jo yli tuhannelta asiakkaalta — Sähkökatkoja on ollut Haapa-Kimolassa, Valkealassa, Sippolassa ja Ruotilassa

KSS Verkko nostanut valmiuttaan tiistai-illan tuulenpuuskia varten

Petri Vanhanen

Illaksi on ennustettu Pohjois-Kymenlaaksoon kovia tuulenpuuskia. Sähkölaitokset ovat nostaneet valmiuttaan viankorjauksia varten. Arkistokuva.
Illaksi on ennustettu Pohjois-Kymenlaaksoon kovia tuulenpuuskia. Sähkölaitokset ovat nostaneet valmiuttaan viankorjauksia varten. Arkistokuva.

Tiistai-illaksi odotettu myrsky on saapunut Pohjois-Kymenlaaksoon. Ensimmäiset jäljet kovista tuulenpuuskista koettiin Iitissä, jossa oli puoli kuuden tietämillä enimmillään 450 asiakasta ilman sähköä. Kuuden aikaan sähköttömiä asiakkaita oli noin sata. Kuuden aikaan häiriökartalla näkyi eniten sähköttömiä talouksia Haapa-Kimolassa. Haapa-Kimolan viimeiselle sähköttömille asukkaille saatiin sähköt takaisin illalla hieman puoli seitsemän jälkeen.

Illalla seitsemän jälkeen sähkökatkoja havaittiin eri puolilla Valkealaa aina Tuohikottia ja Vekaranjärveä myöten. Illalla puoli kahdeksan aikaan Valkealassa oli 77 sähkötöntä muuntajaa ja 814 sähkötönta asiakasta.

Myös Kymenlaakson Sähkön asiakkaita on ollut illan aikana vailla sähköä. Sähkökatkoja on raportoitu Sippolassa ja Ruotilassa.

KSS Verkko ilmoittaa nettisivuillaan nostaneensa tiistaina valmiuttaan viankorjauksia varten. Myös Kymenlaakson Sähkö on tehostanut valmiuksiaan sähkökatkojen korjaamiseen.

Kymenlaakson pelastuslaitos sai illalla seitsemän ja kahdeksan välillä Kouvolassa useita hälytystehtäviä myrskyyn liittyen.

Puoli yhdentoista aikaan illalla KSS Energian häiriökartan mukaan sähköttömiä muuntamoja oli 2 ja asiakkaita niiden takana ilman sähköä 20 kappaletta.

Luetuimmat