Jannen Iltalenkki saa Kiekarasta vetonaulan — Suomen kaikkien aikojen parhaaksi naiskestävyysjuoksijaksi tituleerattu Annemari Kiekara on luvannut tulla juoksutapahtumaan Elimäelle

AOP/HENRIK ISAKSSON

Ratakilpailut, puolimaratonit ja maastojuoksut yhteenlaskettuna Annemari Kiekara on saavuttanut aikuisurallaan 29 SM-mitalia.
Ratakilpailut, puolimaratonit ja maastojuoksut yhteenlaskettuna Annemari Kiekara on saavuttanut aikuisurallaan 29 SM-mitalia.

Annemari Kiekaraa (o.s. Sandell) on sanottu Suomen kaikkien aikojen parhaaksi naiskestävyysjuoksijaksi.

Tämä yleisurheilun tuntijoiden esittämä arvio ei varmasti ole huti. Kalevan kisoissa uransa aikana yhteensä 11 Suomen mestaruutta 5 000 ja 10 000 metrillä juossut Kiekara, 40, tähdittää ylihuomenna keskiviikkona Jannen Iltalenkkiä Elimäellä.

Janne Sakkaran omassa pihapiirissään vuodesta 2013 järjestämä juoksu-, hölkkä- ja kävelytapahtuma saa Kiekarasta melkoisen vetonaulan. Naisten 10 kilometrin reittiennätystä pitää hallussaan Lovisa Torin Johanna Lindholm ajalla 37.11.

Kiekara lupasi jo aikoja sitten Sakkaralle tulla ainakin paikalle, mutta juokseminen on vielä hieman epävarmaa. Kiekaralla on nimittäin jo seuraavana päivänä torstaina Pudasjärvellä kauden ensimmäinen ratakilpailu. Viisitonninen on Kiekaralle tärkeä tapaus Seinäjoen Kalevan kisojen takia, sillä hän himoitsee aikuisuransa 30. SM-mitalia. Määrään on laskettu ratakilpailut, puolimaratonit ja maastojuoksut.

Kalannista kotoisin oleva Forssan Salaman urheilija ilmoitti huhtikuussa päättävänsä kilpailu-uransa kesäkuun alussa Tukholman maratonilla. Tukholmassa jalkakramppien kiusaamana ajan 2.49.16 juossut Kiekara ei kuitenkaan ole enää samaa mieltä, sillä hän tuntee olevansa aika hyvässä kunnossa.

Kiekara niitti 1990-luvulla kansainvälistä menestystä maastojuoksussa, jossa hän on saavuttanut MM-pronssin 1999 lisäksi EM-mitalien värisuoran (kultaa 1995, hopeaa 1998 ja pronssia 1996).

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.