Kotkan superviikonloppu sujunut poliisin näkökulmasta toistaiseksi maltillisesti: ”Isopuistokin yllätti rauhallisuudellaan”

Linda Varoma

Juhlayleisöllä on ollut pääsääntöisesti positiivinen juhlafiilis, poliisi kiittelee.

Viikonlopun suurtapahtumat Kotkassa eivät ole työllistäneet poliisia isommin toistaiseksi. Poliisi on panostanut näkyvään valvontaan ja rikosten ennaltaehkäisemiseen eli varhaiseen puuttumiseen.

Kantasatamassa ja kauppatorilla oli perjantaina paljon yleisöä, mutta esimerkiksi Tall Ships Racesin miehistöparaatissa mitään välikohtauksia ei ollut.

Poliisilla oli perjantai-illan ja yön aikana tasaisesti perustehtäviä, mutta mitään vakavampaa ei sattunut. Yhteensä 10 henkilöä otettiin kiinni. Syy oli joko häiriökäyttäytyminen tai se, ettei henkilö kyennyt huolehtimaan itsestään.

Poliisin tiedotteen mukaan Isopuistokin oli yllättänyt rauhallisuudellaan. Yksi ilotulitteita ampunut sai sakot tempustaan, ja yhdellä alaikäisellä oli ollut reppu täynnä erilaisia astaloita ilman mitään järkevää syytä.

Kolme alaikäistä toimitettiin kotiin päihtymyksen vuoksi, ja muutamalla alaikäisellä oli ollut hallussaan alkoholia. Poliisin kanssa tekemisiin joutuneista tehtiin lastensuojeluilmoitus.

Pasaatin edustalla oli sattunut lieviä vammoja aiheuttanut pahoinpitely puolenyön aikaan, ja huvialueella oli vastustettu järjestysmiestä aamukahdelta. Poliisi tutkii kumpaakin asiaa.

Poliisi on tarkastanut merellä liikkuneita veneilijöitä, joiden ajokunto ja varustetaso on ollut erinomaisessa kunnossa. Tänään poliisi jatkaa valvontaa Ruotsinsalmen ajoissa yhdessä merivartioston kanssa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.