Lunta pyryttää Kouvolassa perjantaihin saakka – Ajokeli muuttuu torstaina jo aamupäivän aikana erittäin huonoksi lumipyryn takia

Teiden lisäksi lumimyräkkä liukastaa myös jalkakäytävät.

Jussi Lopperi

Lunta on tänään luvassa Kouvolaan tuulen kera.
Lunta on tänään luvassa Kouvolaan tuulen kera.

Lunta on tänään torstaina luvassa reippaasti Kouvolaan. Sadealue saapuu Kouvolaan aamupäivällä. Eniten lunta tulee iltapäivällä kello 15 jälkeen. Lumisade jatkuu iltaan ja perjantaiaamuun saakka.

Pakkasta Kouvolassa on päivän aikana 10 asteen verran. Kun se yhdistyy voimakkaaseen tuleen, tuntuu lämpötila huomattavasti kylmemmältä. Tuulen nopeus on noin kuusi metriä sekunnissa.

Sää lauhtuu perjantaiaamuun mennessä. Kouvolassa lämpötila on nollan tienoilla ja perjantaina aikana jopa plussan puolella. Näin ollen luvassa olevat sadekuurot voivat tulla räntänä tai vetenä, Ilmatieteen laitos ennustaa.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Kymenlaaksossa torstaina. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamupäivästä alkaen lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Liikenteessä voi olla mahdollisesti suuria häiriöitä ja onnettomuusriski on huomattava.

Jalkakäytävät ovat iltapäivällä ja illalla erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi. Kevyen liikenteen väylät ovat laaja-alaisesti erittäin liukkaita ja liukastumisriski huomattava.

Säätilannetta voi seurata Kouvolan kelikameroista täältä.

Liikenneturvan Pysy pystyssä –kampanja on käynnissä 24. tammikuuta saakka. Pysy pystyssä-videon näet täältä.

Viisi vinkkiä vaikeisiin ajo-olosuhteisiin

1. Ennakoi tuleva keli: seuraa ajokeliennusteita ajoissa.

2. Pakkaa autoon heijastinliivi, lämmintä vaatetta, lumilapio ja taskulamppu.

3. Pidä kunnollinen turvaväli. Muista turvaväli myös sivuttaissuunnassa.

4. Hiljennä ajonopeus olosuhteisiin sopivaksi.

5. Ohita vain tarvittaessa ja turvallisesti.

Lähde: Liikenneturva