Xamkilla on yhteiset valmistumisjuhlat verkossa – Musiikkia esittää Pete Parkkonen ja jokainen voi leipoa itselleen Xamk-kakun

Suora lähetys Xamkin verkkosivuilla alkaa perjantaina 29. toukokuuta kello 13.

Annukka Miettinen

Xamkin tämän kevään valmistujaisjuhlan musiikkiesityksistä vastaa artisti Pete Parkkonen.
Xamkin tämän kevään valmistujaisjuhlan musiikkiesityksistä vastaa artisti Pete Parkkonen.

Virtuaalisia valmistumisjuhlia Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa tähdittää Pete Parkkonen. Xamk kertoo tiedotteessa, että juhlat järjestetään verkon välityksellä perjantaina 29. toukokuuta.

Juhlat juontaa tv-juontaja Kristoffer Ignatius.

– Haluamme pitää kiinni kevätjuhlaperinteestämme ja toteutamme sen nyt näin virtuaalisesti – valmistuvat opiskelijat ovat varmasti juhlan ansainneet, rehtori Heikki Saastamoinen sanoo tiedotteessa.

Suora lähetys Xamkin verkkosivuilla alkaa juhlapäivänä kello 13 ja se on avoin kaikille katsojille. Sivuilla on nähtävillä valmistuvien nimet, ennakkoon lähetetyt terveiset juhlijoille ja valmistuvien juhlatunnelmia sosiaalisesta mediasta poimittuna.

Kakun resepti jakoon ennakkoon

Juhlaa varten valmistetaan myös Xamk-kakku, jonka resepti jaetaan ennakkoon, jotta jokainen voi halutessaan leipoa kakun nautittavaksi juhlaa katsellessa. Kakun loihtii Xamkin restonomiopiskelija Rita Paunimäki.

Juhlalähetyksestä tulee myös tallenne.

Xamkista valmistuu lähes 400 opiskelijaa toukokuussa. Lisäksi nyt juhlistetaan kaikkia joulun jälkeen valmistuneita.

Tavallisesti Xamkin valmistumisjuhlia vietetään kampuspaikkakunnilla toukokuussa ja joulukuussa. Nyt juhlat pidetään ensimmäistä kertaa verkossa ja koko Xamkin yhteisinä.

Luetuimmat