Lähes kolmella miljoonalla uusia katusuunnitelmia Kullasvaaraan, Inkeroisiin ja Kuusankoskelle — Katso, mistä Kullasvaaran uusi katu kulkee

Rahoilla on tarkoitus rakentaa uutta katua ja saneerata entisiä.

Lukas Pearsall

Kultasuontien rakentaminen on yhteydessä Kullasvaaran RRT-terminaalin rakentamiseen.
Kultasuontien rakentaminen on yhteydessä Kullasvaaran RRT-terminaalin rakentamiseen.

Kouvolan tekninen lautakunta on hyväksynyt lähes kolmen miljoonan euron arvosta katusuunnitelmia.

Kullasvaaran logistiikka-alueelle rakennetaan 450 metriä uutta Kultasuontie-nimistä katua ja sen yhteyteen kevyen liikenteen väylä ja työkonereitti. Hanke on jatkoa käynnissä olevalle Kullasvaaran rautatie- ja maantieterminaalin rakentamiselle.

Ajoradan leveys on kadulla 7,5 metriä, jotta kaksi kuorma-autoa mahtuu kohtaamaan toisensa 50 kilometrin tuntinopeudella. Kouvolan Vesi rakentaa alueelle vesihuollon.

Hankkeen kustannusarvio suunnitteluineen ja rakennuttamisineen on miljoona euroa. Töiden aloittaminen sisältyy vuoden 2022 investointisuunnitelmaan.

Juha Rika

6500851.jpg

Myös Inkeroisten Opistontien alueelle hyväksyttiin katusuunnitelma. Alueen kadut ja vesihuolto ovat saneerauksen tarpeessa.

Suunnitelmaan sisältyvät Opistontie Havolantien ja Päätien välisellä osuudella, Kalajankuja Marintien ja Opistontien välisellä osuudella, Käyräkuja, Päivöläntie Marintien ja Opistontien välisellä osuudella sekä kevyen liikenteen väylä Marintien ja Opistontien välillä.

Katuja saneerataan 1 200 metriä. Kevyen liikenteen väylää saneerataan 75 metriä ja uutta väylää rakennetaan 85 metriä. Katujen ja uuden kevyen liikenteen väylän rakennekerrokset ja päällysrakenteet uusitaan. Lisäksi kaduille rakennetaan sadevesiviemäri ja katuvalaistus uusitaan. Hankkeen kustannusarvio on 820 000 euroa.

Myös Pappilanpellon alueella Kuusankoskella on tarkoitus saneerata katuja ja vesihuoltoa. Mukaan kuuluvat Kaaritie Valtakadun ja Kaaritie 35:n välisellä osuudella, Kaarikuja, Rauhalantie, Rauhalankuja, Pappilanpellontie Rauhalantien ja Kaaritien välisellä osuudella sekä Savikontie.

Katuja parannetaan yhteensä 1 370 metriä. Rakennekerrokset, kuivatusjärjestelmät, päällysrakenteet ja katuvalot uusitaan. Kouvolan Vesi saneeraa samassa yhteydessä alueen vesihuoltoa. Kustannusarvio on 800 000 euroa.

Opistontien alueen rakennustöiden aloittaminen sisältyy vuoden 2021 ja Pappilanpellon alueen töiden aloittaminen vuoden 2022 investointisuunnitelmaan.