Mielakka sulki rinteensä ennätyslukemiin — Lumet olisivat kestäneet laskettelijoita pidempäänkin, mutta huhtikuussa kävijämäärä yleensä vähenee

Mielakan rinnekeskuksen kausi parani loppua kohden. Kävijöitä oli ennätyksellisen paljon talvilomien ja pääsiäisen ansiosta. Hissit pysähtyivät maanantaina toisen pääsiäispäivän päätöstapahtumaan.

Jussi Lopperi

Mielakassa kävi talvilomien ja pääsiäisen aikana aiempaa enemmän laskettelijoita. Alkukausi oli kuitenkin kelien puolesta huono.
Mielakassa kävi talvilomien ja pääsiäisen aikana aiempaa enemmän laskettelijoita. Alkukausi oli kuitenkin kelien puolesta huono.

Kouvolan Mielakan rinnekeskuksen kausi päättyi pääsiäisviikonloppuna. Mielakan rinteet olivat avoinna laskettelijoille viimeisen kerran maanantaina. Kehno keli ei estänyt nauttimasta vauhdista.

— Maanantain pyrystä huolimatta ihmisiä oli viimeisenä aukiolopäivänä runsaasti liikkeellä. Olemme erittäin tyytyväisiä koko pääsiäissesonkiin, toiminnanjohtaja Inka Kaltola kertoo.

Kaltolan mukaan Mielakassa ollaan tyytyväisiä siihen, että huonosti alkanut kausi päättyi talvisissa merkeissä.

— Alku oli haastava sään takia. Saimme isot rinteet auki vasta 18. tammikuuta. Siihen nähdä tulos oli lopulta hyvä.

Kävijöitä riitti kauempaakin

Pääsiäisen lisäksi toisena onnistuneena sesonkina Kaltola pitää talvilomien aikaa helmi-maaliskuussa. Kävijämäärät olivat kumpanakin jaksona huippuluokkaa.

— Sekä hiihtolomien että pääsiäisen aikana asiakkaita oli reilusti normaalia enemmän. Jos alkukausi olisi ollut parempi, kauden kävijämäärä olisi varmaankin ollut ennätys.

Kaltola kertoo panneensa merkille, että Mielakan matkailullinen tunnettuus on kasvanut laskettelijoiden keskuudessa.

— Pääkaupunkiseudun hiihtolomaviikolla oli yhtä paljon kävijöitä kuin kouvolalaisten koululaistenkin loman aikaan.

Lumet olisivat kestäneet pidemmällekin

Kaltolan mukaan Mielakassa käy kauden aikana noin 50 000—60 000 laskettelijaa kelistä riippuen. Kausikorttilaisten määrä vaihtelee 500—1 000 välillä.

— Tänä vuonna kausikorttilaisia oli noin 600. Heidän määräänsä vaikuttaa paljon alkukauden tilanne, tällä kertaa se oli huono kelien takia.

Hän sanoo, että lumitilanteen puolesta Mielakan rinteet olisi voinut pitää auki pidemmällekin huhtikuun puolelle.

— Joskus niin on tehnyt, mutta olemme huomanneet, että huhtikuussa kävijämäärä joka tapauksessa laskee.

Aivan tyystin tyhjää ei Mielakassa ole lumien sulettuakaan. Toukokuussa avataan pyöräilykeskus Bikepark, jossa on toimintaa kesäkauden ajan. Lisäksi rinnekeskuksen kentälle pystytetään toukokuussa sirkus. Kentällä pidetään myös petankki-kisoja.

Luetuimmat