K-Caara tulee Kouvolaan — Kesko osti Länsi-Autolta kolmen automerkin myyntioikeudet

Länsi-Auto vaihtuu K-Caaraksi Kouvolassa maaliskuun alussa.

Katja Juurikko

Taitajantiellä Kouvolassa sijaitsevan Länsi-Auton nimi vaihtuu kevättalven kuluessa K-Caaraksi.
Taitajantiellä Kouvolassa sijaitsevan Länsi-Auton nimi vaihtuu kevättalven kuluessa K-Caaraksi.

Keskon autokauppa raivaa jalansijaa Kaakkois-Suomessa. Kesko ostaa Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoiminnot Länsi-Autolta Kouvolassa, Kotkassa ja Lappeenrannassa.

Kouvolassa kauppa merkitsee, että radan alapuolella Taitajantiellä toimivan Länsi-Auton nimi muuttuu kevättalven aikana K-Caaraksi.

Entinen VV-Autotalot vaihtoi nimensä viime kesänä K-Caaraksi. Tähän asti se on toiminut pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Kesko keskittyy kolmeen merkkiin

Henkilökunta jatkaa autoliikkeissa vanhoina työntekijöinä. K-Caara oy:n toimitusjohtajan Martti Muonan mukaan on liian aikaista arvioida, tuoko liiketoimintakauppa jatkossa uusia työpaikkoja.

Muonan mukaan autokauppa säilyy Kouvolassa nykyisessä paikassaan Taitajantiellä. Hänen mukaansa K-Caara keskittyy Kouvolassa ainoastaan kolmeen automerkkiin, ei muihin.

Länsi-Auto on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Yhtiön strategisena tavoitteena on autojen jälleenmyynnin lisäksi leasing-rahoitus, vuokraamotoiminta ja maahantuonti.

— Pitkän aikavälin tavoitteemme on olla keskeinen kumppani muutamalle päämiehelle Suomessa ja Baltiassa. Ostimme Opel-maahantuonnin Suomessa ja Baltiassa, ja investoimme parhaillaan myös Toyota- ja Nissan-liiketoimintaan pääkaupunkiseudulla, Länsi-Auton toimitusjohtaja Tommi Köninki kertoo Keskon tiedotteessa.

Kolmen automerkin yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2017 noin 67 miljoonaa euroa. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Nimi vaihtuu maaliskuussa

Automerkkien myyntioikeuksien kauppa vaatii ensin kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV:n hyväksynnän. Kauppa astuu K-Caara oy:n toimitusjohtajan Martti Muonan arvion mukaan voimaan maaliskuun alusta.

Länsi-Auton Kouvolan liike tunnettiin aiemmin Auto-Bernerinä. Länsi-Auto osti Auto-Bernerin liiketoiminnan Kouvolassa ja Lappeenrannassa loppuvuodesta 2012.

Luetuimmat