Kouvolan kahdelle lautakunnalle uudet nimet — Kokoonpanot säilyivät lähes ennallaan

Henna Hovi on kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja. Liikunta- ja kulttuurilautakunnassa puhetta johtaa Sinikka Rouvari.

Jussi lopperi

Henna Hovi jatkaa puheenjohtajana kasvatus- ja opetuslautakunnassa. Viime vuoden loppuun asti hän johti lasten ja nuorten lautakuntaa. Vaikka kahden lautakunnan nimet vaihtuivat, kokoonpanot säilyivät lähes ennallaan.
Henna Hovi jatkaa puheenjohtajana kasvatus- ja opetuslautakunnassa. Viime vuoden loppuun asti hän johti lasten ja nuorten lautakuntaa. Vaikka kahden lautakunnan nimet vaihtuivat, kokoonpanot säilyivät lähes ennallaan.

Kouvolan lautakuntapaikkoihin tuli vain muutamia muutoksia, kun kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana uusien kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan kokoonpanot.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenet ovat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta samat kuin aiemmin lasten ja nuorten lautakunnassa. Ainoa muutos oli kokoomuksessa: Mikko Wirtasen paikalle tulee uuteen lautakuntaan Raimo Kinnunen.

Kasvatus- ja opetuslautakunnassa istuvat puheenjohtaja Henna Hovi (sd.), varapuheenjohtaja Matti Lindholm (kok.), Joonas Honkimaa (sd.), Johanna Pesonen (sd.), Eerika Soinlahti (sd.), Raimo Kinnunen (kok.), Katja Lindqvist (kok.), Maarit Helkala (kok.), Liisa Varjola (kesk.), Kalle Ylimäki (kesk.), Minna-Kristiina Mattila (vihr.), Antti Eskelinen (ps.) ja Tero Suutari (kd.).

Ainoan puheenvuoron asiasta päätettäessä käytti Mika Byman (vas.). Hän totesi, että vasemmistoliiton lautakuntapaikkojen väheneminen kahdesta yhteen ei ole vaalituloksen mukaista.

— Koska tämä on nuijittu isojen ryhmien kesken, olkoot näin, hän totesi.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta on yhtä muutosta lukuun ottamatta sama kuin entinen aikuisväestön lautakunta. Aikuisväestön lautakunnan varapuheenjohtajan Essi Vainion (kesk.) tilalle tulee uuteen lautakuntaan Mirja Lonka (kesk.). Vainio on Longan varajäsen.

Liikunta- ja kulttuuriasioista päättävät lautakuntatasolla puheenjohtaja Sinikka Rouvari (kok.), varapuheenjohtaja Mirja Lonka (kesk.), Sari Melkko (sd.), Raija Sierman-Henttonen (sd.), Tomi Pahkala (sd.), Jutta Hartikainen (kok.), Jukka Silén (kok.), Petri Kuutti (kesk.), Erkka Koskinen (vihr.), Leo Lindström (ps.), Arto Sahamies (kd.), Sari Porvari (vas,) ja Matti Norppa (sit.).

Kullekin lautakuntajäsenelle valittiin henkilökohtainen varajäsen.

Toisestakin lautakunnasta käytettiin vain yksi puheenvuoro. Jukka Nyberg (sd.) vastasi Bymanin ihmettelyyn vasemmistoliiton paikkojen vähenemisestä.

Nyberg totesi, että viime kuntavaalien jälkeisten neuvottelujen tuloksena sosiaalidemokraatit ovat antaneet vasemmistoliitolle yhden oman paikkansa.

Luetuimmat

Kommentoidut