Kaupunginhallitus: Kinnon markkinointi- ja matkailutoiminnot siirtyvät Kouvolan kaupungille – Hallitus lykkäsi Kouvolan sote-lausunnon hyväksymistä

Kouvolan kaupunginhallitus haluaa erikseen päättää Kinnon liiketoiminnan ja henkilöstön siirtosopimuksista.

Katja Juurikko

Kouvolan Innovation oy:n markkinointi- ja matkailutoiminnot siirretään kaupungin omaan organisaatioon ensi vuoden alussa.
Kouvolan Innovation oy:n markkinointi- ja matkailutoiminnot siirretään kaupungin omaan organisaatioon ensi vuoden alussa.

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi maanantai-iltana Kouvola Innovation oy:n markkinointi- ja matkailutoimintojen siirtämisen kaupungin alaisuuteen osaksi uutta viestinnän ja markkinoinnin yksikköä. Kaupungin Visit&Live-yksikkö aloittaa toimintansa tammikuun alussa 2021.

Kaupunginhallitus halusi, että liiketoiminnan ja henkilöstön siirtosopimukset tuodaan vielä erikseen hallituksen päätettäviksi.

Samalla kaupunginhallitus päätti merkitä Kinnon selvittämiseksi nimetyn ohjausryhmän raportin tiedokseen. Raportin yksi keskeinen johtopäätös on, että Kinno keskittyy jatkossa ydintoimintaansa eli alkavien ja toimivien yritysten neuvontaan, kehittämiseen ja sijoittumispalveluihin.

Tämän lisäksi Kinno kehittää logistiikan Railgate Finland -yritysaluetta sekä kiertotalouden Hyötyvirta-yritysaluetta. Kouvolan Yritystilat oy tarjoaa toimitiloja kasvaville ja kehittyville sekä Kouvolaan sijoittuville yrityksille.

Uusi Kouvolan tapahtumat -yksikkö

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi myös kaupungin kulttuuritalojen yhtiöittämisselvityksen väliraportin. Ohjausryhmä esittää, että Kinnoon perustetaan tulosvastuullinen myynti- ja markkinointiyksikkö. Kouvolan tapahtumat -yksikön tehtävä olisi kehittää Kouvolan tapahtumia ja myydä kaupungin omistamia tiloja ja alueita tapahtumajärjestäjien käyttöön.

Ohjausryhmän väliraportin mukaan yksikkö voisi sijoittua mahdollisesti perustettavan Live&Visit-yksikön yhteyteen kaupungin konsernipalveluihin.

Sote-lausunto jatkokäsittelyyn

Kaupunginhallitus ei esityksestä poiketen vielä maanantaina hyväksynyt sosiaali- ja terveysministeriölle annettavaa sote-lausuntoa, joka koskee sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Maan hallitus yrittää saada uudistukseen liittyvät lait voimaan 1.1.2023 alkaen.

Kaupunginhallitus päätti jatkaa asian käsittelyä jatkokokouksessa tämän viikon torstaina.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) sanoi kokouksen jälkeen, että hän haluaisi ennen päätöksentekoa nähdä, millainen on Kymenlaakson sote-kuntayhtymän Kymsoten lausunto. Kymsote päättää lausunnostaan tämän viikon perjantaina.

– Kouvolan lausunnossa oli asioita, jotka keskusteluttivat meitä. Ajattelimme antaa muutosesitykset kirjallisena ja katsoa, millainen päätös torstaina syntyy. Lausunto pitää lähettää ministeriöön viimeistään perjantaina.

Juttua on päivitetty 21.9. klo 20.09. Lisätty Harri Helmisen haastattelu.