Kouvola kaupunki on tukemassa Ydinkeskusta ry:tä 50 000 eurolla viime vuosien tapaan – Yhdistys haluaa Kouvolasta "Kymenlaakson johtavan toiminnallisen kaupunkikeskustan"

Ydinkeskusta järjestää Kouvolan keskustassa tapahtumia vuoden ympäri.

Matti Tieaho

Kouvolan Ydinkeskusta järjestää tapahtumia kaupungin keskustassa.
Kouvolan Ydinkeskusta järjestää tapahtumia kaupungin keskustassa.

Kouvolan Ydinkeskusta ry:n kaupungilta saama tuki on pysymässä viime vuosien tasolla. Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee kaupungin ja Ydinkeskustan välistä yhteistyösopimusta kokouksessaan keskiviikkona 23. helmikuuta.

Sopimusluonnoksen mukaan kaupunki osallistuisi Ydinkeskustan järjestämien toimintojen ja tapahtumien rahoittamiseen 50 000 eurolla tänä vuonna. Summa on yhtä suuri kuin kahtena edellisvuonna.

Ydinkeskusta järjestää Kouvolan keskustassa erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, kuten markkinoita, joulunavauksen ja Taiteiden yön. Yhdistyksen jäseninä ovat alueen yritykset, yhteisöt ja muut toimijat. Yhdistyksellä on kaksi työntekijää: toiminnanjohtaja ja toimistosihteeri.

Sopimusluonnoksen mukaan Ydinkeskustayhdistyksen tavoite on, että Kouvola on vuonna 2022 Kymenlaakson johtava toiminnallinen kaupunkikeskusta, jossa kaupunkilaiset haluavat viettää aikaansa.