Lasten määrä väheni yhtäkkiä Kouvolan kouluissa – Kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi arvelee vanhempien pelästyneen pääkaupunkiseudun koulujen koronatapauksia

Kouluihin palaaminen on sujunut Kouvolassa hyvin kasvatus- ja opetusjohtajan mukaan. Ruokailuihin kuluva aika on tullut osalle kouluista yllätyksenä.

Jussi Lopperi

Lähioetukseen palanneiden 4.-6.-luokkalaisten määrä lisääntyi koulujen avaamista seuranneella viikolla Kouvolassa.
Lähioetukseen palanneiden 4.-6.-luokkalaisten määrä lisääntyi koulujen avaamista seuranneella viikolla Kouvolassa.

Kun koulut avattiin torstaina 14. toukokuuta, Kouvolassa 1 396 oppilasta jäi luvan kanssa kotiin. Seuraavalla viikolla luvallisesti poissaolevia oli 1 642.

246 oppilasta siis ensin palasi kouluun ja sen jälkeen anoi lupaa poissaoloon.

Kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi kertoo, että tarkkaa syytä poissaolojen lisääntymiselle ei ole tiedossa. Niemi arvelee, että pääkaupunkiseudulla kouluissa ilmenneet koronavirustapaukset ovat vaikuttaneet kouvolalaisvanhempien halukkuuteen päästää lapsiaan kouluun.

Kesken lähiopetuksen kotiin jääneet ovat pääasiassa 1.–3.-luokkalaisia ja 7.–9.-luokkalaisia.

4.–6.-luokkalaisten määrä kouluissa puolestaan lisääntyi 19. toukokuuta alkaneella viikolla.

Luvatta poissaolevien määrä on vähentynyt hieman. Ilman lupaa oli 19. toukokuuta alkaneella viikolla poissa 20 koululaista, kun edeltävällä viikolla heitä oli 22.

Ruokailujen kesto yllätti koulut

Kouluihin palaaminen on sujunut Kouvolassa pääasiassa hyvin, Niemi kertoi tiistaisessa kaupungin mediatilaisuudessa. Osassa kouluista on yllätytty siitä, kuinka paljon aikaa ruokailuihin kuluu.

Koronavirusrajoitusten takia monet koulut ovat porrastaneet ruokailuja tai siirtäneet osan ruokailijoista syömään eri tiloihin.

Kouvolassa on otettu käyttöön kolmen lukion tilat perusopetusta varten. Niemi kertoo, että Elimäellä, Valkealassa ja Kouvolan keskustassa lukioiden tiloja on käytetty etenkin ruokailujen järjestämiseen.

Koulukuljetuksissa on ollut tarpeeksi väljyyttä Niemen mukaan. Ruuhkaisimmille kuljetuksille on hankittu lisäkalustoa, jotteivät autot täyty.

Kouvola kerää kevään kahden lähiopetusviikon aikana tiedot jokaisen oppilaan tuen tarpeesta ensi syksyä ajatellen.

Uusimmat uutiset