Kouvolaan halutaan kuntoportaat ja ulkokuntoilulaitteita — Eniten tyytymättömiä kaupunkilaiset ovat hyppyrimäen ja ulkojäiden nykytilaan

Jussi Lopperi

Kouvolaan toivotaan kuntoportaita.
Kouvolaan toivotaan kuntoportaita.

Kouvolalaisille tehdyssä kyselyssä selvisi, että 87 prosenttia vastaajista piti Kouvolaa erittäin hyvänä tai melko hyvänä urheilukaupunkina. Kyselyn mukaan eniten käytetään pyöräteitä, latuja ja kuntoratoja sekä uimahalleja.

Liikkumaan innostaisivat kuntoportaat, ulkokuntoilulaitteet ja maastopyöräilyreitit. Tyytyväisimpiä oltiin beachvolley-kenttiin, frisbeegolf-ratoihin ja latuverkostoon. Lisäksi liikuntapaikkojen ja –alueiden turvallisuus, esteettömyys ja tarjonnan monipuolisuus keräsivät kiitosta.

Eniten tyytymättömyyttä herätti hyppyrimäkien, ulkojäiden ja kuntoportaiden nykytila sekä paikkojen laatuun, ajanmukaisuuteen ja kunnossapitoon sekä henkilökunnan tavoitettavuuteen.

Kyselyyn vastasi 1 389 henkilöä.

Kouvolan liikunnan palveluverkosta on tehty selvitystä, joka tulee ohjaamaan tulevien vuosien liikuntaympäristön suunnittelua, rakentamista, ylläpitoa ja kehittämistä. Selvitys valmistuu elokuun loppuun mennessä.

Kouvolalaisia on osallistettu mukaan suunnitteluun kyselyjen kautta.