Yli 70-vuotiaiden kauppa- ja apteekkiasiointipalveluun turvautui 240 kouvolalaista – Palvelu lopetettiin, kun koronaepidemia hellitti

Keskustelupuhelin toimii elokuun loppuun.

Sami Kuusivirta

Kouvolan kaupunki tarjosi korona-aikana yli 70-vuotiaille muun muassa apteekkiasiointipalvelua.
Kouvolan kaupunki tarjosi korona-aikana yli 70-vuotiaille muun muassa apteekkiasiointipalvelua.

240 kouvolalaista käytti hyväkseen Kouvolan kaupungin yli 70-vuotiaille tarjoamaa kauppa- ja apteekkiasiointipalvelua korona-aikana. Asiointeja kertyi yhteensä 774.

Kaupunki tarjosi asiointiapua maaliskuun loppupuolelta kesäkuun loppuun. Palvelu lopetettiin koronaepidemian helpotuttua. Kouvolan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että asiointipalvelujen tarvetta arvioidaan elo-syyskuussa ottamalla huomioon mahdollinen koronapandemian toinen aalto ja yli 70-vuotiaiden rajoitteiden tiukentuminen.

Kaupungin tiedotteessa ikäihmisiä suositellaan tekemään tiliostosopimus lähikauppaan kauppakuljetuksia varten. Kouvolan alueella on paljon kauppoja ja apteekkeja, jotka toimittavat ostokset asiakkaan kotiin maksua vastaan.

Juttukaveri keskustelupuhelimesta

Keskustelupuhelin jatkaa elokuun loppuun asti arkisin kello 9–15. Numeroon voi soittaa, kun haluaa juttukaverin tai kun on kysyttävää kaupungin palveluista. Kouvolan yhteisöpalvelujen keskustelupuhelimen numero on 020 615 1266.

Lisäksi Kouvolan kaupunkiin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse kirjoittamalla osoitteeseen yhteisotyo(at)kouvola.fi, osallisuus.kouvola(at)kouvola.fi.

Ikäihmisille neuvontaa Kymsoten palveluista

Kymsote-kuntayhtymä tarjoaa palveluita ikäihmisille sosiaali- ja terveysasioissa.

Kymenlaaksonopastin.fi-verkkosivuille on kerätty tietopankki muun muassa palveluista, eduista, hyvinvoinnista ja terveydestä. Tietoa voivat hyödyntää niin asiakkaat, omaiset kuin ammattilaisetkin. Sivustolle on toteutettu helppokäyttötoimintoja sivuston esteettömyyden parantamiseksi. Toiminnot löydät artikkelien oikeassa alalaidassa olevasta työkalurivistä.

Kouvolan ikäihmisten neuvonta ja ohjaus Kymsoten palveluista, esimerkiksi asumispalveluista ja palvelutarpeen arvioinnista, palvelee numerossa 040 5721 496 maanantaista perjantaihin 8.30–15.30.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset