Kouvolan keskustan suurmarkkinoiden tavoitteena 60 000 kävijää — Markkina-alueen rakentaminen alkaa keskiviikkoaamuna

Neljän päivän kansainvälinen markkinatapahtuma tuo rajoituksia liikenteeseen keskiviikkoaamusta alkaen.

Sonja Ovaskainen

Kävelykatu Manski on yksi niistä ydinkeskustan paikoista, joka saa uutta säpinää tällä viikolla. Kansainvälisten suurmarkkinoiden avauspäivä on torstai. Markkina-alueen rakentaminen alkaa jo keskiviikkoaamuna.
Kävelykatu Manski on yksi niistä ydinkeskustan paikoista, joka saa uutta säpinää tällä viikolla. Kansainvälisten suurmarkkinoiden avauspäivä on torstai. Markkina-alueen rakentaminen alkaa jo keskiviikkoaamuna.

Kansainväliset suurmarkkinat levittäytyy Kouvolan koko ydinkeskustaan torstaiaamusta alkaen. Neljä päivää kestävien markkinoiden aikana kauppiaita on Pohjolatorilla, Torikadulla, Manskilla ja Keskikadulla Kauppatorille asti.

Markkina-alue muodostaa ydinkeskustassa ympyrän.

Markkinat ovat avoinna torstaista lauantaihin kello 10—20 ja sunnuntaina kello 10—18.

Järjestäjä TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus arvioi, että Kansainväliset suurmarkkinat on ehkä isoin markkinatapahtuma, joka on Kouvolassa järjestetty.

Kova kävijätavoite

Tavoitteena on saada Kouvolassa liikkeelle 60 000 markkinakävijää neljän päivän aikana. Keskustassa on keskiviikosta alkaen poikkeavia liikennejärjestelyjä.

Markkina-alueen rakentaminen alkaa keskiviikkoaamuna.

Pohjolatori, Torikatu välillä Liikemiehenkatu—Huoltokatu, kaupungintalon etupiha, Kävelykatu Manski ja Keskikatu välillä Manski—Kauppatori ovat osana markkina-aluetta ja suljettuina liikenteeltä keskiviikkoaamusta sunnuntaihin puolille öin. Huoltoajo ja pihoihin ajo on sallittua, joskin alueelle ajamista suositellaan vältettäväksi markkinoiden aukioloaikoina.

FullHD_NETTI - Kouvola - Suurmarkkinat aiheuttavat liikennehäiriöitä-01.jpg

120 kauppiasta yli 30 maasta

Suurmarkkinakiertue käy kesän aikana 17 kaupungissa. Järjestäjän mukaan kansainvälisten suurmarkkinoiden keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille siten, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat.

Mukaan on ilmoittautunut noin 120 kauppiasta yli 30:stä eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä myös Amerikasta ja Aasiasta.

Viime vuonna suurmarkkinakiertue oli järjestäjän mukaan kokonaiskävijämäärältään Suomen suurin yleisötapahtuma noin 1,5 miljoonalla kävijällä.

Ruokaa ja käsitöitä

Tämän vuoden suurmarkkinoiden virallinen teema on maailma on kaunis. Mukana on useita eri maiden taiteilijoita ja artisteja esiintymässä.

Ruoan lisäksi markkinoilla on tarjolla esimerkiksi käsitöitä ja reilun kaupan tuotteita.

Luetuimmat

Kommentoidut