THL: Kouvolassa seitsemän uutta koronavirustartuntaa – Kymenlaaksossa 10 uutta tartuntaa vuorokaudessa

Yksityisessä ryhmäkodissa on tartunta Kymenlaaksossa. Kymsoten mukaan tartunnat ovat edelleen peräisin yksityistilaisuuksista ja perhejuhlista.

Marko Kauko

Koronavirustestien määrä on moninkertaistunut Kymsoten alueella keväästä.
Koronavirustestien määrä on moninkertaistunut Kymsoten alueella keväästä.

Kymenlaaksossa on viimeisen vuorokauden aikana todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoo tiedotteessaan. Suurin osa tartunnoista on Kouvolassa, mutta tartuntoja on myös Kotkassa ja Haminassa.

Uusista koronavirustartunnoista neljä on todettu henkilöillä, jotka ovat olleet jo karanteenissa ja liittyvät näin aiempiin tiedossa oleviin tartuntaketjuihin.

Suurin osa tartunnoista on Kymenlaaksossa keski-ikäisillä aikuisilla. Vaikka erityisesti Kouvolassa on useissa kouluissa ja päiväkodeissa viime aikoina todettu altistumisia, näissä tapauksissa lasten tai nuorten ei ole todettu saaneen koronavirustartuntaa.

Yksi koronavirustartunnoista on todettu Kymenlaaksossa sijaitsevassa yksityisessä ryhmäkodissa. Altistuneita asiakkaita ja henkilökunnan jäseniä on yhteensä alle 15. Heidät on asetettu karanteeniin. Ryhmäkodin ja muiden uusien tartuntojen selvittäminen ja jäljittämistyö jatkuvat.

Karanteeniin määrätyn kouvolalaisen jääkiekkoseura KooKoon U14-joukkueessa on todettu yhteensä viisi tartuntaa. Tartuntojen lukumäärä ei ole noussut maanantaista. Koronavirustartuntoja on jäljitetty yksityistilaisuuksiin ja perhejuhliin. Lisäksi koronavirusta on tullut ulkomailta, lähinnä Venäjältä, mutta myös muun muassa Keski-Euroopasta.

Kouvolassa on keskiviikkona todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL kertoo julkaisemallaan koronakartalla. Kouvolan tartuntojen määrä keväästä lähtien nousi näin ollen 171:aan.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 256 koronavirustartuntaa keväästä lähtien. Viimeisimmät tartunnat on todettu keskiviikkona. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku on THL:n mukaan 33. Luku kuvaa tapausten määrää kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden. Kahden viikon aikana uusia virustartuntoja on varmistettu Kymenlaaksossa 54 kappaletta.

Koko maassa koronavirustartuntojen määrä oli THL:n mukaan keskiviikkona 19 935. Tartuntojen määrä lisääntyi tiistaista 288:lla.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Uutiseen lisätty Kymsoten tiedot kello 12.31.