Tilaajalle

Kouluruoka ei ole Kuusankoskella pelkkää vatsan täytettä – Kalaruuat ja hirssipuuro maistuvat steinerkoululaisille parhaiten

Kymenlaakson steinerkoulu sai keväällä täydet pisteet lähes 100-prosenttisesta luomuruuan käytöstä.

Katja Juurikko

Luomuruoka maistuu lapsille ja henkilökunnalle. Kuvassa vasemmalta koulun emäntä Johanna Heikkilä. Hän opettaa koulussa myös käsitöitä ja kotitaloutta. Hän ja kuvassa keskellä oleva koulunkäynninohjaaja Jaana Skinnari valmistelevat ruokailua. Oikealla koulusihteeri ja talousvastaava Eija Lehesvirta on tulossa syömään.
Luomuruoka maistuu lapsille ja henkilökunnalle. Kuvassa vasemmalta koulun emäntä Johanna Heikkilä. Hän opettaa koulussa myös käsitöitä ja kotitaloutta. Hän ja kuvassa keskellä oleva koulunkäynninohjaaja Jaana Skinnari valmistelevat ruokailua. Oikealla koulusihteeri ja talousvastaava Eija Lehesvirta on tulossa syömään.

Kymenlaakson steinerkoulun keittiön emäntä Johanna Heikkilä näkee vaivaa, että hän voi hyvällä omallatunnolla tarjoilla oppilaille lähellä tuotettua luomuruokaa. Hän leipoo keittiössä leipää, kuorii juurekset, keittää mehut ja välillä jauhaa jopa viljaa itse. Luomuraaka-aineiden käyttöaste koulun keittiössä on 91 prosenttia.