Kouvolan kaupunki osti Osuuspankilta tontteja Elimäeltä — Keväällä tonttitarjontaa päivitetään noin sadalla uudella rakennuspaikalla

Kisalaakson tyhjät rakennuspaikat täyttävät osaltaan kaupungin tonttityhjiötä Elimäellä. Kirkonkylällä oli aiemmin vain kaksi vapaata kaupungin tonttia.

Marja Seppälä

Elimäen kirkonkylälle rakentamaan halajaville on nyt tarjolla kaupungin tontteja. Kouvola päivittää tonttitarjontaansa laajemmin keväällä. Arkistokuva.
Elimäen kirkonkylälle rakentamaan halajaville on nyt tarjolla kaupungin tontteja. Kouvola päivittää tonttitarjontaansa laajemmin keväällä. Arkistokuva.

Kouvolan kaupunki on ostanut OP Länsi-Kymiltä neljä pientalotonttia ja yhden rivitalotontin Elimäen kirkonkylältä Kisalaaksosta. Noin 8 300 neliömetrin suuruisen maa-alueen kokonaishinta oli 28 000 euroa.

Lisäksi kaupunki neuvottelee Osuuspankin omistamien Vaskirinteen rivitaloille kaavoitettujen tonttien hankkimisesta, kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti kertoo.

— Tontit kuuluvat parille Osuuspankin omistamalle asunto-osakeyhtiölle, mutta niille tuskin koskaan rakennetaan rivitaloja. Katsomme mahdollisuutta kaavoittaa ne uudelleen noin kuudeksi pientalotontiksi.

Asukkailla toive lisätonteista

Kisalaakson alueen tontit ovat valmiiksi kunnallistekniikan piirissä, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Janne Wall (kesk.) sanoo.

Hänen mukaansa ajatus tonttitarjonnan lisäämisestä kirkonkylällä lähti elimäkeläisten pitkäaikaisesta toiveesta. Pelkona on ollut, että alue näivettyy.

— Kaupungilla on pitkään ollut tarjolla vain kaksi tonttia Elimäen kirkonkylältä. Asukkaat ovat pyytäneet, että kaupunki kaavoittaisi lisää asuinalueita sinne.

Wall kertoo, että kaupungilla on ollut suunnitelmia kaavoittaa uusia tontteja omakotitaloja varten Elimäen kirkonkylään Peippolanpellolle.

— Sen alueen toteutuminen on joka tapauksessa vielä vuosien päässä. Kisalaakson tonttien avulla nähdään onko tonteille kysyntää niin paljon, että Peippolanpellon suunnitelmat kannattaa toteuttaa.

Kaupungin tonttitarjonta päivittyy keväällä

Wallin mukaan Kisalaakson tonttien markkinointi oli ennen kuntaliitosta Elimäen kunnan hoidossa. Markkinointisopimusta ei kuitenkaan jatkettu uuden Kouvolan aloitettua.

— Nyt totesimme, ettei Kouvolan voi tänä päivänä alkaa markkinoida kolmannen osapuolen omistamia tontteja. Se vääristäisi tonttimarkkinoita. Siksi luontevin ja kaupungin kannalta edullisin vaihtoehto oli lunastaa valmiit tontit omistukseensa.

Tontit tulevat esille kaupungin nettisivuille keväällä. Samalla sinne päivitetään Wallin mukaan noin sata muuta pientalotonttia.

Tällä hetkellä kaupungilla on nettisivujen mukaan luovutettavana kunnallistekniikan piirissä olevia pientalotontteja yhteensä noin 300 kappaletta.

Juttua korjattu kello 12.10. Jutussa kerrottiin virheellisesti, että Kouvola olisi ostanut OP Kymenlaaksolta tontteja. Tontit on ostettu OP Länsi-Kymiltä.

Uusimmat uutiset