Alle kolme matkustajaa ei oikein riitä: Elimäeltä loppuvat viikonlopun myöhäiset bussivuorot — Vuoden alusta muuttuu myös usean vuoron kellonajat

Linja-autoreittejä rukataan lisää syksyllä, kun Elimäen ja Valkealan lukioihin ei enää oteta uusia opiskelijoita.

Jussi lopperi

Elimäen Liikenteen sopimus jatkuu vuoden 2021 asti. Arkistokuva.
Elimäen Liikenteen sopimus jatkuu vuoden 2021 asti. Arkistokuva.

Etelä-Kouvolan linja-autovuoroihin tulee muutoksia vuoden alusta. Osa vuoroista loppuu, koska niissä ei ole ollut matkustajia. Kokonaan loppuvat esimerkiksi myöhäiset viikonloppuvuorot Elimäeltä Kouvolaan. Kaikkiaan viikonlopuista karsitaan kahdeksan vuoroa; kuusi sunnuntailta ja kaksi lauantailta. Päätökset reittien lakkauttamisesta kaupunki on tehnyt jo aiemmin syksyllä.

Lauantaina kello 21 ja 01.35 kulkevilla vuoroilla on ollut keskimäärin alle kolme matkustajaa. Myös sunnuntaina kello 17.45 eteenpäin lähtevät vuorot lopetetaan kannattamattomina. Niissä on ollut enimmillään kolme matkustajaa. Joskus matkustajia ei ole ollut lainkaan.

— Näin pienet matkustajamäärät eivät oikein riitä pitämään vuoroa, Kouvolan kaupungin joukkoliikennekoordinaattori Juulia Hyvärinen sanoo.

Arkipäivän vuoroissa aikataulumuutoksia

Uusi sopimuskausi tuo muutoksia myös arkipäivän vuoroihin. Niiden määrät eivät muutu, vaan kelloajat ja osin reitit. Linjalla 44 muutokset ovat suurimmat, koska siinä muuttuu myös reitti. Se muuttuu jatkossa Matkakeskukselta Korialle, Värälään ja Elimäelle kulkevaksi vuoroksi. Muuten muutokset ovat vähäisempiä. Esimerkiksi reitin 45 kellonaikaan tulee viiden minuutin muutos.

Kaupunki tarkastelee liikennetarjontaa myöhemmin vuoden 2020 aikana lukioverkon muutosten vuoksi. Syksyllä uusia oppilaita ei oteta enää Elimäen ja Valkealan lukioihin. Se muuttaa tarpeen mukaan myös kuljetusten aikatauluja ja reittejä.

Kaupunki kilpailutti Elimäen suunnan liikennöitsijät. Liikennöitsijänä linjoilla jatkaa Elimäen Liikenne. Yritys sai sopimuksen vuoden 2021 elokuuhun saakka.

Jussi Lopperi

25250526.jpg

Arki-iltojen 4K-vuoroja ajaa yhä Linjaliikenne Martti Laurila.

Uusittu aikatauluvihko saapuu jaettavaksi viikon 51 aikana Bussimatkatoimistoon ja busseihin.

— Kirjastoihin uusitut vihkot ehtivät viikoiksi 52 tai 1. Jos ei käytä linjoja 4 tai 4K, ei uuden aikatauluvihkon noutaminen ole välttämättä tarpeellista, Hyvärinen sanoo.

Uudet aikataulut löytyvät osoitteesta kouvola.fi/bussiaikataulut ja reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset