SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Kaksi rekkakolaria puolen tunnin välein Kouvolassa, yksi henkilö jäi puristuksiin, tie suljettiin liikenteeltä, myös kiertotiellä oli jonoa — Valtatiellä 15 sattui maanantaina kolme raskaan liikenteen onnettomuutta

Päivän ensimmäinen rekkakolari sattui 15-tiellä Kotkassa aikaisemmin päivällä. Uudet kolarit tapahtuivat kello 15.30 ja hieman ennen kello 16.

Lukijan kuva, Ville Grönberg

Kahden rekan kolari sattui kello 15.30 aikaan 15-tiellä. Liikenne suljettiin valtatiellä Kiehuvan ja Myllykosken välillä.
Kahden rekan kolari sattui kello 15.30 aikaan 15-tiellä. Liikenne suljettiin valtatiellä Kiehuvan ja Myllykosken välillä.

Valtatiellä 15 Kouvolassa sattui kaksi raskaan liikenteen ajoneuvojen onnettomuutta maanantaina iltapäivällä. Onnettomuudet sattuivat alle puolen tunnin välein.

Päivystävä palomestari Juhani Carlson Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että ensimmäisessä onnettomuudessa oli mukana kaksi rekkaa. Ne kolaroivat noin kilometrin verran Kymenlaaksontiestä etelään päin. Paikka on noin seitsemän kilometriä etelään Tykkimäen risteyksestä.

Lukijan kuva, Ville Grönberg

Rekkojen nosto kestää iltamyöhään saakka.

Toisen rekan kuljettaja jäi puristuksiin kolarissa ja pelastuslaitos irrotti häntä tunnin ja 45 minuutin ajan. Carlson kertoo, että irrotus oli erittäin hankalaa, mutta potilaalle pystyttiin samaan aikaan antamaan ensihoitoa, joten irrotus tehtiin hitaamman ja turvallisemman kaavan mukaan.

Vaikeasti loukkaantunut kuljettaja vietiin onnettomuuspaikalta sairaalaan Kotkaan.

Molemmissa rekoissa olivat vain kuljettajat.

Hälytys onnettomuudesta tuli kello 15.29.

Kiertotiellä myös ruuhkaa ja jonoja

Pelastuslaitoksen mukaan tie oli suljettu kokonaan liikenteeltä välillä Rautakorpi — Myllykosken Neste. Poliisi ja pelastuslaitos ohjasivat liikennettä kiertotielle, joka on tie numero 353 ja Jokisillantie.

Myös Jokisillantien liikenne ruuhkautui pahasti silminnäkijöiden ja tielläkulkijoiden mukaan. Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskukseen ei tullut virallista tietoa asiasta, mutta sekä tilannekeskuksesta että pelastuslaitokselta kommentoitiin, ettei jonoutuminen ole mikään ihme, jos valtatien koko liikenne on siirtynyt kiertotielle.

Jonot helpottivat illan mittaan, kun liikennemäärät putosivat. Onnettomuudet sattuivat juuri ennen illan työmatkaliikenteen huippua.

Valtatiellä ajanut autoilija kertoi Kouvolan Sanomille, että 15-tie ei ole ikinä ollut näin liukas. Paikan päällä olleen Carlsonin mukaan tiellä oli tavallinen talvinen ajokeli, jota lumisade heikentää.

Paperirullat pysyivät rekan kyydissä

Toinen onnettomuus sattui noin kilometrin verran etelään edellisestä kolaripaikasta. Paperirullia kuljettanut rekka ajoi ulos tieltä.

Kiertotie ohitti myös tämän kolaripaikan. Carlson kertoi kello 17 jälkeen, että paperirullalasti pysyi ojaanajossa kasassa, mutta raivaustöissä sitä jouduttiin purkamaan.

Kello 20.45 Carlson arvioi, että liikennehäiriöt jatkuvat noin tunnin ajan. Ajoneuvot oli raivattu pois kolaripaikoilta, mutta kahden rekan onnettomuudessa maahan valui molemmista ajoneuvoista polttoainetta, minkä takia kaivinkoneet kaivoivat pois maa-ainesta ennen kuin valtatie avattiin jälleen liikenteelle puolen kymmenen aikoihin.

Toisen rekan polttoainesäiliö irtosi ja toisen rikkoutui.

Aikaisemmin päivällä valtatiellä 15 sattui Kotkan puolella kolari, jossa rekka törmäsi henkilöautoon. Ainakin kolme loukkaantui.

Karttaupotuksessa on merkki ensimmäisen onnettomuuden eli kahden rekan kolaripaikan kohdalla. Toinen on siitä vajaan kilometrin verran etelään. Jos kartta ei näy, pääset siihen tästä.

Uutista on päivitetty tiedoilla kiertotien ruuhkautumisesta ja onnettomuuden osallisista kello 17.25. Kello 20.55 päivitetty tiedoilla kuljettajan irrotuksesta, polttoainevahingosta ja ruuhkautumisen vähenemisestä kiertotiellä. Klo 21.32 päivitetty tiedolla tien avaamisesta jälleen liikenteelle.