Raussilan maamiesseura valmisti maukkaimman makkaran — Himoittu makkaramestaruus naksahti jälleen Kouvolaan

Lumikki Haaja

Raussilan makkaraa. Arkistokuva vuodelta 2016.
Raussilan makkaraa. Arkistokuva vuodelta 2016.

Himoitun makkarapystin voittaja on jälleen valittu. Imatran tämänvuotisten Makkarafestien Maukkain makkara -palkinnon voitti Raussilan maamiesseura Elimäeltä. Maamiesseura voitti yleisöäänestyksen 102 äänellä.

Raussilan maamiesseura on aiemminkin niittänyt menestystä Makkarafestissä. Vuonna 2016 elimäkeläisten makkara valittiin parhaaksi ja vuonna 2017 toiseksi parhaaksi.

Toinen kisasarja, eli Makkaraisin meininki ratkesi ylivoimaisella tavalla. Sarjan voitti Rämpsälä curling team, joka keräsi äänestyksessä peräti 125 ääntä.

— Salaisina ainesosinamme ovat kuohuviini ja itseammuttu hirvi, kertoi joukkueen perustajajäsen Tarja Turkkila.

Rämpsäläläisjoukkue tarjosi makkaralleen myös palan painiketta, lempeää raparperimehua.

Makkarafestit alkoivat lauantaina puolilta päivin, ja sen verran herkullista evästä kisaan oli valmistettu, että se katosi parempiin suihin jo reilussa tunnissa.

— Ainakin 3 500 ihmistä täällä oli. Vähempää ei lasketa, totesi Jukka Moilanen, keittiömestari ja Saimaan ammattikorkeakoulun lehtori.

Lumikki Haaja

Raussilan miehet tietävät, mistä hyvä makkara on tehty. Petri Kujala ja Jussi Vuorinen pyöräyttämässä makkaramassaa lokakuussa 2016.
Raussilan miehet tietävät, mistä hyvä makkara on tehty. Petri Kujala ja Jussi Vuorinen pyöräyttämässä makkaramassaa lokakuussa 2016.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset