Osa Kuusankosken terveysaseman palveluista muuttaa lokakuussa Kataharjuun

Kouvolan Lääkärikeskukselta tyhjiksi jääneisiin tiloihin siirtyy muun muassa lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot. Esimerkiksi äitiys- ja lastenneuvola säilyy nykyisissä tiloissa.

Janne Lehtonen

Kuusankosken terveysaseman palveluista iso osa siirtyy Katajaharjuun lokakuun alusta alkaen.
Kuusankosken terveysaseman palveluista iso osa siirtyy Katajaharjuun lokakuun alusta alkaen.

Lääkäri-, sairaanhoitaja- ja fysioterapiavastaanotot, sosiaalityön palveluohjaus ja laboratorion näytteenotto muuttavat Kuusankosken terveysasemalta Katajaharjuun lokakuun alusta alkaen. Osassa nykyisen terveysaseman tiloja jatkavat äitiys- ja lastenneuvola, suun terveydenhuolto sekä sosiaalipalvelut palveluohjausta lukuun ottamatta.

Katajaharjun alueen palvelulinjan reittiä muutetaan niin, että linjaa liikennöivä matalalattiabussi pysähtyy lokakuun alusta myös uuden terveysaseman pysäkillä.

Muuton syynä ovat Kuusankosken terveysaseman toiminnalliset ja rakennustekniset ongelmat. Tilojen peruskorjaamista on siirretty sote-ratkaisun viivästymisen vuoksi.

— Pahoittelemme kuusankoskelaisille terveysaseman käyttäjille muutoksesta aiheutuvaa mahdollista haittaa ja minimoimme sen perusteellisella ennakkovalmistelulla, Kouvolan kaupungin terveysjohtaja Kari Kristeri kertoo tiedotteessa.

Katajaharjun tiloissa on aiemmin toiminut Kouvolan Lääkärikeskus.

Muuton etenemisestä ja julkista liikennettä koskevista muutoksista kaupunki aikoo kertoa tarkemmin syyskuussa.

— Kuntalaiset pääsevät osallistumaan suunnitteluun kaupungin kotisivuilla tehtävin kyselyin.

Kesäkuussa Kouvolan Sanomat uutisoi, että neuvottelut Katajaharjun Lääkärikeskuksen tilojen vuokraamisesta ovat kesken, koska tilat omistava Kouvolan Yritytilat oy ja Kouvolan tilapalvelut eivät löytäneet molempia osapuolia tyydyttävää ratkaisua vuokran suuruudesta.