Pihaa rumentavasta kannosta pääsee eroon nopeasti Kouvolassa

Kouvolassa on useita kantoja jyrsiviä yrittäjiä. Kannosta halutaan usein eroon esteettisistä syistä.

Lukas Pearsall

Kantojen poistattaminen hoituu Kouvolassa helposti. Erkka Hautanen voi jyrsiä kannon vaikka keskellä talvea. 
Kantojen poistattaminen hoituu Kouvolassa helposti. Erkka Hautanen voi jyrsiä kannon vaikka keskellä talvea. 

Erkka Hautasella riittää tekemistä, kun ihmiset haluavat pihapiirinsä siistiksi kevättä varten. Joulukuussa arboristiksi valmistuvaa Hautasta työllistävät puiden kaadot sekä kantojen jyrsiminen.
— Kevät ja syksy ovat puiden kaadolle sesonkiaikaa. Kantoja jyrsitään tasaisesti pitkin vuotta, tarpeen tullen jopa talvellakin, toiminimellä Pihapuut pinoon työskentelevä yrittäjä sanoo.

Kantoja jyrsitään yleensä siisteyden takia. Hautasen mukaan ihmiset haluavat pihansa nurmikot tasaisiksi. Kannon tilalle tuleekin usein nurmikkoa tai istutus.
— Kun kannot jyrsitään pois ja juurien niskat katkotaan, ne eivät lähde myöskään versomaan, kuten lehtipuiden kannoilla ja juurilla on tapana.

Jyrsimisessä ei mene kauaa, mutta se tuottaa melkoisen määrän puupurua. Kanto jyrsitään parinkymmenen sentin syvyyteen. Purun pystyy hyödyntämään puutarhassa tai tarpeen vaatiessa Hautanen vie sen mukanaan.
— Monesti ihmiset eivät halua puruja tai edes kaadettua puuta polttopuiksi. Kaadetut puut menevät usein hakekasoille, sillä polttopuuyrittäjät haluavat oksatonta puuta, ja sahat eivät puita huoli naulavaaran takia.

Hautanen on poistanut kantoja pääasiassa pihapiireistä. Kovin erikoisiin paikkoihin hän ei ole joutunut, mutta kookkaisiin kantoihin hän on törmännyt.
— Isoin kanto taisi olla 190 senttiä halkaisijaltaan.

Hautasen mukaan kouvolalaiset ovat heränneet siistimään pihojaan ja kaadattamaan puita viimeaikaisten myrskyjen jäljiltä.
— Kouvolassa on paljon isoja puita, jotka ovat aivan liian lähellä asuinrakennuksia.

Kouvolassa kantoja jyrsiviä yrittäjiä on useita. Isompia jyrsintäkoneita alueella on muutamia.
— Mikäli kannosta haluaa eroon, saa tekijän paikalle nopeasti.

Puut ja kannot eivät ole Hautasen ainoa toimentulolähde. Hän toimii parhaillaan myös projektipäällikkönä. Tulevaisuudessa yrittäjä aikoo jakaa aikansa kahden eri ammatin välille vuodenaikojen mukaan.
— Tarkoitus on, että talvisin tehdään sisätöitä ja lumeton aika vietetään arboristin töissä.

Arboristi eli puunhoitaja on erikoistunut puiden hoito- ja kaatotöihin rakennetussa ympäristössä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet