Kuusankosken tekniikka- ja ympäristötalon työntekijät aiotaan siirtää kaupungintalolle – Vuotuinen säästö olisi 350 000 euroa

Muutos vaatisi kaupungintaloon 600 000 euron remontin.

Katja Juurikko

Tekniikka- ja ympäristötalo on rakennettu vuonna 1931. Se toimi Kuusankosken kaupungintalona vuoden 2009 kuntaliitokseen asti.
Tekniikka- ja ympäristötalo on rakennettu vuonna 1931. Se toimi Kuusankosken kaupungintalona vuoden 2009 kuntaliitokseen asti.

Kuusankosken Tekniikka- ja ympäristötalossa työskentelevät noin 130 toimistotyöntekijää aiotaan siirtää Kouvolan keskustaan. Heistä 10–20 siirtyisi töihin Marjoniemen varikolle Savonkadulle ja loput Kouvolan kaupungintalolle.

Taustalla ovat kaupungin säästötoimet. Asumisen ja ympäristön toimialan säästöesityksen mukaan hallinnollisten toimintojen keskittäminen kaupungintalolle toisi vuosittain 350 000 euron säästön.

Tekniikka- ja ympäristötalo vaatisi noin 7 miljoonan euron korjausinvestoinnit, jotka voitaisiin välttää siirtämällä työntekijät muualle. Talosta on arvioitu voitavan saada 250 000 euron myyntitulot.

Työntekijöiden siirtämistä keskustaan pohdittiin jo vuonna 2018, mutta tuolloin asia ei edennyt.

– Tuolloin suunniteltiin koko kaupungintalon saneerausta ja nykyaikaistamista. Kustannusarvio oli lähes 10 miljoonaa euroa. Tämä kuitenkin siirrettiin pois investointilistalta kiireellisempien kohteiden, kuten koulujen tieltä, Kouvolan tekninen johtaja Hannu Tylli kertoo.

Uudessa suunnitelmassa remontoitaisiin ainoastaan kaupungintalon maanpinnan tasolla oleva kerros. Kustannusarvio on noin 600 000 euroa. Muihin kerroksiin tehtäisiin pienempiä remontteja myöhemmin.

Kuntalaisille muutos merkitsee asumisen ja ympäristön palvelujen siirtymistä Kuusankoskelta Kouvolan keskustaan. Tyllin mukaan varsinkin monet rakennusvalvonnan asiakkaat ovat edelleen käyneet hoitamassa asioitaan henkilökohtaisesti. Korona tosin muutti tilannetta.

– Noin puolet asiakkaista käytti sähköisiä palveluja ennen koronaa. Sen jälkeen osuus nousi 80–90 prosenttiin, Tylli sanoo.

Hän uskoo osuuden laskevan, kun tilanne palaa normaaliksi.

– Esimerkiksi maakaupat on paras hoitaa kasvotusten.

Tyllin mukaan valtaosa työntekijöistä suhtautuu muuttoon myönteisesti.

– Meillä on jonkin verran muilta paikkakunnilta työssä käyviä. Heillä muutos helpottaa työmatkaa.

Kouvolan tekninen lautakunta käsittelee ehdotusta kokouksessaan tiistaina. Jos työntekijöiden siirto hyväksytään, se on tarkoitus toteuttaa toukokuun alussa 2021.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset